Historické odvodnění sadů se dočká úprav. Důvodem je oddělení balastní vody, která zbytečně snižuje kapacitu potrubí městské kanalizace. Nově bude vybudován podzemní rezervoár, ze kterého se bude voda přečerpávat do Mlýnského náhonu.

Současné odvodnění je ještě původní, vzniklo zřejmě při založení parku v roce 1932. „I přes značné stáří je odvodnění této části Kolářových sadů v dobrém stavu a funkční. V současné době je však třeba oddělit tyto balastní vody a odvést je mimo kanalizaci,“ vysvětlil 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil zodpovědný za údržbu majetku města.
Aktuálně se v této souvislosti připravuje projektová dokumentace. „Balastní vody by měly být v budoucnosti přečerpávány do Mlýnského náhonu,“ informoval náměstek primátora Jiří Rozehnal zodpovědný za stavební rozvoj a investice města. A jak bude dále s odpadními vodami ze sadů nakládáno? „V rámci připravované projektové dokumentace bude vybudován podzemní rezervoár, ze kterého se bude voda přečerpávat do Mlýnského náhonu. Rezervoár může také sloužit jako záložní zdroj vody pro zálivku v parku,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová, zodpovědná za životní prostředí.