Strážníci prostějovské městské policie řešili ve středu 7. července o půl desáté večer incident, který se odehrál mezi obsluhou a zákazníkem v baru poblíž centra města. Devětadvacetiletý muž navštívil bar a přinesl s sebou i láhev slivovice. Tu chtěl nalévat hostům, kteří seděli u stolu. To se ale pochopitelně nelíbilo zdejšímu personálu.


„Obsluhou byl muž upozorněn, aby vlastní alkohol nenaléval zákazníkům. Provozovatelka, která také později dorazila na místo, se mu nejprve snažila vysvětlit, že není vhodné nalévat hostům přinesený alkohol z domu. Ani tohle upozornění však nebral vážně. Žena se naštvala a uštědřila mu klasickou facku. Reakce byla okamžitá a velice překvapující. Muž hodil po číšníkovi skleněnou láhev a zasáhl jej do předloktí levé ruky, na které mu způsobil krvavé zranění,“ uvedl Petr Zapletal z Městské policie Prostějov.
Při řešení konfliktu bylo zřejmé, že je agresor pod vlivem alkoholu a provedená orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu 1,94 promile. „Hlídka dohlédla na jeho klidný a bezproblémový odchod domů. Případ byl zadokumentován a oznámen správnímu orgánu pro výtržníkovo podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ dodal mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal.