První etapa rekonstrukce Vrahovické ulice, tedy v úseku od křižovatky s Tovární ulicí až po kostel v Majakovského ulici byla oficiálně ukončena 31. července. Jistě, už předem bylo nahlášeno, že oprava mostu přes Romži se o dva týdny zpozdí kvůli nedodaným betonovým panelům.

To by možná ještě Vrahovičtí přežili v klidu, rozčiluje je ovšem spousta jiných věcí. Jednak pracovní morálka dělníků stavební firmy a hlavně to, že po údajně ukončené první etapě rekonstrukce zůstala na Vrahovické ulici spousta nedodělků. Zdejší lidé hovoří bez servitek o fušeřině, zpackané a neodborné práci a také o špatné kvalitě. S kritikou občanů souhlasí také vedení prostějovského magistrátu. Náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal uvedl, že dokud nebudou odstraněny nedodělky, město stavbu nepřevezme!

Během uplynulého týdne byla naše redakce doslova zaplavena stížnostmi vrahovických obyvatel na odvedenou práci stavební firmy. A Večerník se v pátek na vlastní oči přímo ve Vrahovické ulici přesvědčil, že o termínu „dokončení“ první etapy rekonstrukce nemůže být ani řeč. Pomiňme most přes Romži, tady bylo zdržení předem nahlášeno, i když o důvodech si můžeme myslet své. Ale co ty rozkopané chodníky, příjezdy k jednotlivým domům, nedokončené parkoviště před Domem služeb nebo stále nedodělané zastávky MHD a další věci?