Zastupitelé a zastupitelky se budou na svém nejbližším zasedání, které je na programu v úterý 7. září, zabývat návrhem radních na výkup pozemků v hodnotě 1,5 milionu korun. Důvodem výkupu je potřeba pozemků pro regeneraci sídliště v Moravské ulici.

Už několik let město připravuje Projekt regenerace sídliště Moravská. Součástí řešeného území jsou kromě pozemků ve vlastnictví Statutárního města Prostějova i pozemky ve vlastnictví společnosti Gala. Jedná se o území u komunikace zmíněné ulice Moravská ve vnitrobloku sídliště. Pozemky jsou dle projektu součástí plochy, která se nachází na severní straně ulice, podél přírodního profilu nezatrubněné části mlýnského náhonu.

„Toto místo nabízí jedinečné skloubení přírodní vodoteče s veřejnou zelení do formy relaxační zóny sloužící nejen pro obyvatele sídliště, ale i jako odpočivná zastávka pro cyklisty nebo bruslaře dojíždějící do sídliště po cyklostezce. Břeh mlýnského náhonu může být terasově upraven pro umožnění pohodlného přístupu k vodě, relaxační zóna bude obsahovat sedací mobiliář a protahovací cvičební prvky. Součástí úpravy bude i rekonstrukce lávky přes náhon,“ popsal budoucí lokalitu první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko), který je zodpovědný za správu a údržbu městského majetku. Jak doplnil, na základě jednání se zástupci Gala Prostějov je tato společnost ochotna požadované pozemky odprodat.