Společnost EY pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka a ve spolupráci s Olomouckým krajem vyhlašuje již šestnáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Nominovat inspirativní podnikatelskou osobnost může kdokoliv, podnikatelé mohou přihlásit i sami sebe. Uzávěrka přihlášek je 21. října 2021. Držitel titulu EY Podnikatel roku 2021 Olomouckého kraje, kterého vybere porota složená především z vítězů předchozích ročníků soutěže, bude vyhlášen v únoru 2022.

Loňským vítězem v Olomouckém kraji byl vyhlášen Oldřich Svoboda, zakladatel výrobní a montážní firmy MONTIX, a.s., který se do vlastního podnikání pustil netradičně až po odchodu do důchodu, po desítkách let strávených ve vrcholových manažerských pozicích v nadnárodních společnostech. Montix dnes zaměstnává na 800 lidí a dodává předním evropským průmyslovým podnikům a výrobcům automobilů.

„Vítězství si nesmírně cením, a to zejména z důvodu, že se prokázalo, že se vyplatí jít tvrdě za svým předsevzetím. V mém případě se potvrdilo Zátopkovo „Když nemůžeš, tak přidej“. I když jsi v důchodu, můžeš začít podnikat a něco dokázat,“ uvedl Oldřich Svoboda, zakladatel společnosti MONTIX, a.s. a držitel titulu EY Podnikatel roku 2020 Olomouckého kraje.

„V Olomouckém kraji má soutěž EY Podnikatel roku letitou tradici, vítěze zde vyhlašujeme nepřetržitě již od roku 2006. Příběh každého z nich je jedinečný, ale jedno mají všichni společné – svou pílí, odhodláním a úspěchem jsou skvělou motivací. Naprosto výjimečný je i příběh loňského vítěze Oldřicha Svobody ze společnosti MONTIX, a.s. Po mnoha letech ve vrcholových manažerských pozicích odešel do důchodu, ale místo odpočinku si založil vlastní firmu, která se během necelých deseti let stala špičkou ve svém oboru,“ uvádí Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a vyzývá: „I v letošním roce bych ráda vyzvala veřejnost, aby se zapojila a prostřednictvím našeho webu do soutěže EY Podnikatel roku nominovala úspěšné podnikatelské osobnosti ze svého okolí, které inspirují a mění svět k lepšímu.“

„Pracovitost, odvaha a chuť posouvat se dál – to jsou základní vlastnosti každého úspěšného podnikatele. Fakt, že se soutěž o nejlepšího podnikatele roku koná v Olomouckém kraji už pošestnácté, dokazuje, že šikovných a nadaných podnikatelů žije u nás v regionu spousta. Hejtmanství jim fandí a nabízí pomocnou ruku," uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

"V Olomouckém kraji nabízíme prostřednictvím inovačního centra konkrétní podpůrné nástroje pro podnikatele. Jako například konzultační program ICOK PLATINN pro již zavedené firmy nebo preinkubační program NašlápnuTO pro zájemce o podnikání a začínající podnikatele. Vážím si toho, že díky partnerství s EY můžeme ocenit ty nejlepší z nich", říká předseda správní rady Inovačního centra Olomouckého kraje a náměstek hejtmana Jan Šafařík.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv nejlépe prostřednictvím nominačního formuláře na stránkách https://www.podnikatelroku.cz/prihlaska/chci-udelit-nominaci  Sami podnikatelé se do soutěže EY Podnikatel roku mohou přihlásit na webových stránkách soutěže www.podnikatelroku.cz. Přihlášky do aktuálního ročníku je možné podávat do 21. října 2021.

Partneři soutěže EY Podnikatel roku 2021

Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2021 je BMW Czech Republic s.r.o. Hlavním partnerem soutěže je Česká spořitelna a.s. Partnerem soutěže je společnost SAP. Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize, mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes a Seznam Zprávy. Soutěž podporují agentura CzechInvest a Asociace společenské odpovědnosti. Soutěž se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky.

O soutěži EY Podnikatel roku

EY Podnikatel roku je nejprestižnější světová soutěž podnikatelů, která vzdává hold výjimečným osobnostem.

Jejím cílem je ukázat veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání, které mohou být vzorem pro mladé, začínající podnikatele. Soutěž EY Podnikatel roku je koncipována jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. V současné době se jako jediná světově uznávaná soutěž svého druhu pravidelně vyhlašuje již téměř v 60 zemích na šesti kontinentech. Podrobnější informace naleznete na www.podnikatelroku.cz

O EY

EY je předním celosvětovým poskytovatelem odborných poradenských služeb v oblasti auditu, daní, transakčního a podnikového poradenství. Znalost problematiky a kvalita služeb, které poskytujeme, přispívají k posilování důvěry v kapitálové trhy i v ekonomiky celého světa. Výjimečný lidský a odborný potenciál nám umožňuje hrát významnou roli při vytváření lepšího prostředí pro naše zaměstnance, klienty i pro širší společnost.

Název EY zahrnuje celosvětovou organizaci a může zahrnovat jednu či více členských firem Ernst & Young Global Limited, z nichž každá je samostatnou právnickou osobou. Ernst & Young Global Limited, britská společnost s ručením omezeným garancí, služby klientům neposkytuje. Pro podrobnější informace o naší organizaci navštivte prosím naše webové stránky www. ey.com/cz.

 

Držitelé titulu EY Podnikatel roku Olomouckého kraje

2006: Miroslav Študent, SIWATEC

2007: Zdeněk Černý, BIOMAC

2008: Libor Suchánek, SULKO

2009: Josef Pavlík, HOPAX

2010: Pavel Holubář, SHM

2011: Jiří Mencl, SEV Litovel

2012: Josef Žáček, Česko-slezská výrobní

2013: Cyril Svozil, FENIX Trading, s.r.o.

2014: David Dostál, PAPCEL, a.s.

2015: Petr Gross, Ing. Petr Gross s.r.o.

2016: Pavel Koutný, Koutný spol. s r.o.

2017: Jiří Žák, FARMAK, a.s.

2018: Roberto, Piercristiano a Gian Battista Brazzale, Brazzale Moravia a.s.

2019: Petra Pohořská, ABO valve

2020: Oldřich Svoboda, MONTIX, a.s.