Ani sedmnáct dní po naprosto zbytečné tragédii neutuchají emoce. Naopak stále přetrvává spousta otazníků, na které zejména policisté zatím nepřinášejí žádné odpovědi. Připomeňme, že v pátek 27. srpna zahynula v Držovicích devětašedesátiletá žena, kterou v Olomoucké ulici „sestřelili“ z motorky policisté v civilním služebním vozidle. Večerníku se přihlásila další, tentokrát přímo očitá svědkyně, která osudnou srážku viděla ze vzdálenosti jen několika metrů. Bouří se i další lidé z Držovic, kteří poukazují na velice časté a až šílené jízdy policejních aut v této lokalitě.

S určitostí se ví jen to, že bílá policejní Octavie honila v pátek 27. srpna odpoledne po Olomoucké ulici v Držovicích řidiče, který spáchal přestupek. „V tu chvíli byla v této ulici opravdu hustá doprava. Jela jsem v koloně aut asi ‚třicítkou‘. Už ve zpětném zrcátku jsem viděla bílou škodovku, která s blikajícím majáčkem na střeše předjížděla celou kolonu. Těsně před mým autem se policisté opět zařazovali do pravého jízdního pruhu, ale v tom srazili starší paní na motorce, která odbočovala z vedlejší ulice směrem k Prostějovu. Okamžitě jsem dupla na brzdy, ostatně jako všichni ostatní,“ zavolala do redakce žena, která si nepřála být jmenována. Večerník ale její identitu zná. „Zarazilo mě to, co se dělo potom. Od volantu z policejní bílé škodovky vystoupil muž v uniformě, z místa spolujezdce policistka. Oba ale v první chvíli přešli na protější chodník a komusi volali. Zajímal je víc telefon než zdravotní stav motorkářky! Šli k ní až ve chvíli, kdy jsme k nešťastnici běželi my další lidé, což trvalo asi minutu. Ta paní ještě chvilku žila, ale posléze jí nepomohla ani masáž srdce,“ popsala emotivní chvíle žena s tím, že policisté vyšetřující tuto smrtelnou nehodu si vzali její telefonní číslo. „Dosud mě ale nikdo nekontaktoval a nepozval k výslechu,“ podivila se řidička.

Večerníku se se svým názorem svěřil i muž obsluhující plynovou čerpací stanici v Držovicích, před kterou k tragédii v pátek 27. srpna došlo. „Ty šílené a riskantní jízdy policejních aut jsou tady v Držovicích na denním pořádku. Nevím, co si dokazují, chovají se jako Kobra 11 a zřejmě si plní odznaky zdatnosti. Byla to otázka času, kdy se tady stane něco strašného. V ten pátek tady kvůli pár stovkám pokuty za nezastavení na ‚stopce‘ zabili člověka! Ta tragédie byla naprosto zbytečná,“ řekl muž z Držovic.

Celý případ byl k vyšetřování předán Generální inspekci bezpečnostních sborů. GIBS už Večerník před týdnem upozornila, že bližší informace k tragické nehodě sdělí až po konci vyšetřování a prověření všech okolností neštěstí.