Rekonstrukce Vrahovické ulice i přes značné potíže pokračuje. Aktuálně je uzavřen úsek od mostu přes Hloučelu až po křižovatku s Průmyslovou ulicí. Velké problémy jsou s rekonstrukcí mostu, která ještě ani nezačala! Náměstek prostějovského primátora Rozehnal navíc upozornil, že řidiče čeká další náročná etapa, blíží se totiž další uzavírka Vrahovické až po náměstí Padlých hrdinů.

Aktuálně se pracuje na úseku mezi mostem přes Hloučelu až po křižovatku s Průmyslovou ulicí. Dělníci již odstranili starý asfaltový povrch včetně podloží. Už dva týdny se ale mělo pracovat také na rekonstrukci vlastního mostu. Ještě se na něj ovšem ani nesáhlo! „Oprava mostu přes řeku Hloučelu nebyla zahájena z důvodu, že na stávající konstrukci mostu se nachází inženýrské sítě společností Cetin a E.ON, které mají být podle projektu přeloženy. Zatím se tak nestalo. Zhotovitel do těchto zařízení nemůže zasahovat a nemůže začít s pracemi na mostní konstrukci,“ vysvětlil příčinu nečinnosti Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Statutárního města Prostějov.

Minulé úterý se ve Vrahovické ulici uskutečnil kontrolní den. „Investorovi, tedy zástupcům Olomouckého kraje, jsme předložili návrh urychlení prací. Po jejich odsouhlasení budeme v pracích pokračovat a most přes Hloučelu bude do konce roku 2021 uveden do provozu,“ slíbil Rozehnal, jehož se Večerník zeptal, kdy vejde v platnost plánovaná uzavírka Vrahovické ulice až po náměstí Padlých hrdinů. „Do konce září bude na základě jednání se všemi účastníky rozhodnuto, od kdy bude uzavřena část Vrahovické v úseku od ulice Janáčkova po náměstí Padlých hrdinů. Předpokládáme ovšem už nyní, že k této uzavírce dojde od prvního října s konečným termínem rekonstrukce do devatenáctého prosince tohoto roku,“ odpověděl náměstek, v jehož gesci jsou veškeré stavební investice ve městě.