Tohohle člověka prostějovští feťáci v Krasické ulici nějaký čas nezastihnou! Rozsudek nad Lukášem Šindýlkem už je totiž pravomocný. Krajský soud v Brně potvrdil pětiletý trest pro největšího prostějovského drogového dealera poslední doby.

A to rozhodně není pro tohoto rozložitého muže jediná špatná zpráva. Nedávno se totiž dozvěděl, že jej jeho zemřelá matka vydědila a on tím pádem přišel o právo na svůj podíl na domu, který na začátku Krasické ulice obývá jeho sestra. Aby toho nebylo málo, tak minulé úterý stanul před prostějovským soudem znovu. Tentokrát čelil obžalobě hned ze dvou trestných činů. Večerník byl dalšímu líčení s tímto drogovým bossem opět přítomen.

Kdo s čím zachází, tím také schází. Padesátiletý Lukáš Šindýlek se nikdy netajil náklonností k ženám, jejichž přízeň si získával zejména díky drogám, jichž měl u sebe vždy dostatek. Jak se však ukázalo, tyto jeho vztahy očividně nebyly vybudované na pevných základech.

U soudu byl Šindýlek obžalován z toho, že po propuštění z vazby poměrně nevybíravým způsobem vyhrožoval jedné ze svědkyň, která jako jedna z mnoha přiznala, že jí řadu let prodával pervitin. „Nutil mě, abych změnila výpověď. Psal mi, že za mnou někoho pošle a nechá mně zlámat žebra, nohy a vůbec všechno. Chtěl, abych vůbec nechodila na soud. A když už jsem musela, tak mi na schůzce nadiktoval, co u něj mám říkat,“ vypověděla žena.

Kromě její výpovědi proti Lukáši Šindýlkovi svědčila také čilá komunikace prostřednictvím sociálních sítí. Obžalovaný přesto jakékoliv výhrůžky popíral, nicméně nic z toho rozumně vysvětlit nedokázal. „Jen jsem žertoval, známe se dlouho, tak jsem ji chtěl pobavit,“ snažil se například Šindýlek kuriózně vysvětlit, proč na zmiňovanou schůzku se svědkyní dorazil v paruce. Jinak se v rámci své obhajoby značně nelogicky oháněl pornografickým videem, které měl s poškozenou natočit. Ona sama však jakékoliv společné intimnosti popřela. 

Dalším bodem obžaloby byl fakt, že Lukáš Šindýlek ani po propuštění z vazby nezanechal prodeje drog. I v tomto případě proti němu svědčila další žena. Tu policisté na severu Moravy chytili i s pervitinem, přičemž jim následně prozradila, že jej má právě od Lukáše Šindýlka. To nakonec potvrdila také přímo senátu.

Přestože se podařilo úspěšně vyslechnout obě svědkyně a shromáždit množství důkazů, rozsudek v celé věci prozatím nepadl. Stát by se tak mělo v úterý 26. října, na kdy bylo hlavní líčení odročeno.