Sportovní halu v Čechách pod Kosířem mají, fotbalové hřiště taky. Nyní se ale obec pouští do další investice v oblasti sportu. Ve vesnici by měl vzniknout nový sportovní areál za zhruba 15 milionů korun. Na své by si mohli přijít mnozí sportovci.

Oslovit by nově upravená lokalita mohla třeba tenisty, nohejbalisty či příznivce malé kopané. Zejména pro ně by mohlo být sportoviště atraktivní, jelikož se bude nacházet v těsném sousedství zdejšího fotbalového stadionu. „Chystáme hřiště o rozměrech čtyřicet krát dvacet metrů pro všechny míčové hry, včetně třeba tenisu. Kolem budou dvě in-line dráhy na bruslení a jízdu na koloběžce a také dvě běžecké dráhy,“ upřesnil starosta obce Milan Kiebel. Součástí sportoviště bude i rovinka na sprint nebo doskočiště.

Na stavbě se začalo pracovat v uplynulém týdnu. Projekt je to rozsáhlý, obec se jej tak rozhodla rozdělit na dvě části. V první etapě by mělo dojít právě k výstavbě vlastního hřiště. „Ve druhé necháme udělat tréninkovou tenisovou stěnu a také workoutové hřiště. Doplníme také osvětlení a parkoviště pro několik desítek aut,“ informoval Kiebel.

Dokončení areálu by mělo být záležitostí zhruba roku. „První etapa by měla být dokončená v říjnu 2022. Rádi bychom na ni hned navázali druhou etapou, aby byl celý areál v roce 2023 kompletní,“ osvětlil starosta obce.

Na Prostějovsku v posledních letech vznikala multifunkční hřiště často, třeba v Malém Hradisku a Doloplazech, v Kostelci na Hané zase opravili venkovní sportovní areál. Vznik komplexního sportoviště na zelené louce však patří spíše k ojedinělým počinům.