Mladý muž si s nějakou zodpovědností vůbec hlavu neláme. Aniž by kdy vůbec vlastnil řidičský průkaz, sedl minulé pondělí odpoledne do škodovky a pod vlivem alkoholu projížděl Výšovicemi. Jeho jízda ale brzy skončila, řízení nezvládl a mimo silnici vjel do tújí. Všechny čtyři stromy „zrušil“! 

 

„V pondělí 18. října odpoledne se do stavu vylučujícího řízení vozidla dostal třiatřicetiletý muž, který toho nedbal, nasedl do Škody Felicia a v obci Výšovice havaroval. S autem vyjel vlevo mimo komunikaci a přední částí porazil čtyři túje rostoucí u jednoho z rodinných domů. Při nehodě si řidič žádné zranění nezpůsobil,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

K hlavní příčině, proč mladý šofér takto selhal při řízení, se policisté dobrali hned vzápětí. „Hlídka na místě provedla u řidiče dvě dechové zkoušky, které měly pozitivní výsledky s hodnotami 1,29 a 1,27 promile. K požití alkoholu se viník doznal. Opačný výsledek měl orientační test na návykové látky,“ prozradila mluvčí krajské policie. „Policistům řidič předložil pouze občanský průkaz, protože řidičské oprávnění, jak se vzápětí zjistilo, ani nevlastní. Způsobená škoda na vozidle a dřevinách byla vyčíslena na osm tisíc korun,“ přidala Miluše Zajícová s tím, že v souvislosti se zjištěnými okolnostmi Policie ČR zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.