Střešní římsy na budově základní školy v Kollárově ulici v Prostějově jsou v havarijním stavu a jejich části padají do slova a do písmene kolemjdoucím dětem i dospělým na hlavy. Havarijní situace již dospěla do takového stádia, že strážníci městské policie byli nuceni chodník před školou uzavřít. Prostějovští konšelé se rozhodli okamžitě jednat.

 

„Hlavním problémem jsou římsy ve výšce dvanáct až patnáct metrů, které jsou opatřeny prejzovou krytinou. Pod prejzy zatéká, a to způsobuje prosáknutí do říms a následné opadávání jejich částí,“ nastínil problematiku náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011), který se stavebními investicemi města zabývá.

Chodník, kde by mohlo dojít ke zranění, byl Městskou policií Prostějov uzavřen a vedení města začalo ihned jednat. „Oslovili jsme firmu R&G Zesta, která předložila nabídku na provedení zabezpečovacích prací. Předmětem těchto prací je stavba lešení u severozápadního nároží, odbourání odpadávajících říms a prejzové krytiny, dále pak svislé přesuny suti a její uložení,“ vysvětlil náměstek Rozehnal s tím, že cenová nabídka na provedení nezbytných zabezpečovacích prací je přes 418 000 korun.