Tak už to má spočítané! Pokud se Lukáš Šindýlek mohl radovat z relativně mírného pětiletého trestu v monstrprocesu, který více jak rok zaměstnával prostějovský soud, pak to s ním nyní vzalo dosti rychlý spád.

Minulé úterý 26. října mu senát v čele se soudcem Petrem Vrtěl trest navýšil o další čtyři roky. Zřejmě největší prostějovský drogový dealer posledních let si totiž nedal pokoj ani po svém propuštění z vazby. Odsouzen byl za další prodej pervitinu a také za vyhrožování jedné z klíčových svědkyň. A Večerník byl znovu u toho!

Velkoprodeji pervitinu na začátku Krasické ulice učinila přítrž rozsáhlá policejní razie, která se odehrála před Vánoci 2018. Po více jak roce ve vazbě byl drogový dealer propuštěn na svobodu. První soud s ním se nakonec táhl až do letošního května, kdy byl odsouzen k pěti letům za mřížemi. Jenže tím to pro něj zdaleka neskončilo. Už letos v červnu si policisté pro něj přišli zase. Tentokrát byl vzat do vazby kvůli vyhrožování svědkyni a také dalšímu prodeji pervitinu. Koncem září se v této věci konalo první hlavní líčení a v uplynulému týdnu už padl rozsudek. Senát Lukáši Šindýlkovi udělil souhrnný devítiletý trest.

Za vším hledej ženy

Proti bývalému vyhazovači z vyhlášené olomoucké diskotéky svědčily zejména dvě ženy. Jednu ze svých dlouholetých kamarádek si zřejmě pohněval narážkami na to, že je ochotný zveřejnit pornografické video, v němž měla sehrát hlavní úlohu. „Snažil se mě všemožně donutit, abych změnila výpověď. Psal mi, že za mnou někoho pošle a nechá mně zlámat žebra, nohy a vůbec všechno. Chtěl, abych vůbec nechodila k soudu. A když už jsem musela, tak mi na schůzce nadiktoval, co u něj mám říkat,“ vypověděla opakovaně na policii i u soudu žena, s níž si Lukáš Šindýlek po svém propuštění z vazby dal schůzku u prostějovského hlavního nádraží, kde v té době bydlel. Jejich rozhovor však byl nahráván a posléze i přehrán u prostějovského soudu. „Tady máš papír, tady tužku a já ti řeknu, co máš napsat!“ úkoloval hned na úvod setkání Šindýlek maskovaný v paruce svědkyni ještě předtím, než mu na místě bezelstně oznámila, že je „napíchnutá“...  

 

Vracela se z Prostějova

Dalším bodem obžaloby byl fakt, že padesátiletý Lukáš Šindýlek ani po propuštění z vazby nezanechal prodeje drog. I v tomto případě proti němu svědčila další žena. Tu policisté na severu Moravy chytili i s pervitinem, přičemž jim následně prozradila, že jej má právě od Šindýlka. To nakonec potvrdila také u soudu.

„Soud uvěřil oběma svědkyním. V prvním případě existovala řada podpůrných důkazů, jako byla komunikace prostřednictvím elektronických zpráv či pořízená policejní nahrávka. Ve druhém případě pak o věrohodnosti svědkyně nebylo pochyb, neboť byla zadržena v autě, s nímž se vracela právě z Prostějova z návštěvy u Lukáše Šindýlka,“ objasnil předseda senátu Petr Vrtěl.

Kromě devítiletého trestu Šindýlek přijde také o pistoli, kterou u něj policisté při prohlídce zabavili, a také o více jak milion korun, který zajistili na účtu jeho bývalé přítelkyně.

Rozsudek dosud není pravomocný, obě procesní strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání.

 

 

 

V tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 1. listopadu, najdete k osudu odsouzeného drogového bosse z Prostějova mnohem víc...