Hodně zneklidňující oznámení přijali strážníci městské policie minulé úterý dopoledne. Před budovou soudu v Havlíčkově ulici spatřil kolemjdoucí pod autem podezřelou igelitovou tašku, která byla zavázaná. Do pohotovosti se dala jak městská, tak státní policie a zřejmě se počítalo i s příjezdem pyrotechniků. Místo bomby však „igelitka“ obsahovala úplně něco jiného a majitel se k ní o něco později sám přihlásil...

 

„V úterý 2. listopadu dopoledne bylo přijato oznámení od občana, který uvedl, že kousek od budovy Okresního soudu v Havlíčkově ulici v Prostějově parkuje vozidlo, pod nímž se nachází podezřelý balíček,“ potvrdil telefonát od vystrašeného občana Petr Zapletal, zastupující tiskový mluvčí Městské policie Prostějov. 

Následoval „poplach“, který je obvyklý při nahlášení podobných nálezů. „K prověření byla ihned vyslána hlídka a o nahlášené události byla také vyrozuměna Policie ČR. Pod osobním vozidlem byla zjištěna neprůhledná igelitová taška s neznámým obsahem, která byla zavázaná,“ uvedl k nálezu Zapletal, který však vzápětí přidal úsměvné vysvětlení celé situace. „Za okamžik přišel k vozidlu i jeho majitel. Ten strážníkům i policistům vysvětlil a následně ukázal, že si pod své vozidlo uschoval tašku s ručním nářadím. Jak si někteří mohli myslet, o výbušninu se nejednalo. Majiteli bylo doporučeno, aby své věci vždy raději uschoval do vozidla,“ sdělil s úsměvem člen oddělení prevence prostějovských strážníků.