Nečekané komplikace se objevily při dokončení další etapy revitalizace Sídliště B. Šmerala v Prostějově. Zastupitelé budou na svém listopadovém jednání rozhodovat o pokračování prací při obnově uvedeného sídliště. V průběhu stavby totiž vyvstaly nepředvídané vícepráce.

„V rámci akce probíhají rekonstrukce stávajících pozemních komunikací a realizují se nové, a to společně s parkovacím stáním, chodníky a zpevněnými plochami. Staví se nová dešťová kanalizace, veřejné osvětlení, hřiště, bude zde umístěn nový mobiliář a vysázena zeleň,“ informuje o průběhu prací náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011), který je zodpovědný za stavební rozvoj a investice města.  „V průběhu revitalizace však vyvstaly nepředvídané vícepráce za zhruba jeden milion korun.

Jedná se například o opravu teplovodních kanálů v místě stavby, doplnění a opravu kanalizace, doplnění silničních obrub nebo chodníků. Dále dochází v souladu s uzavřenou smlouvou o dílo k navýšení ceny prací provedených v roce 2021 o míru inflace ve výši 3,2 procenta, což znamená zvýšení ceny o zhruba 1,1 milionu korun,“ doplnil Rozehnal.

Navýšení finančních prostředků bude po odsouhlasení zastupitelstvem ošetřeno v dodatku ke smlouvě o dílo. Konečný termín realizace díla je 30. listopadu tohoto roku.