Komplikace při rekonstrukci Vrahovické ulice neberou konce. Zatímco stavbaři dohánějí časové manko na úseku mezi mostem přes říčku Hloučelu po křižovatku s Průmyslovou ulicí, práci jim navíc zkomplikoval další problém. Po odstranění podloží bylo nalezeno značné množství ropných derivátů, takže zasahovat a rozhodovat o asanaci museli ekologové. Jenže, práce na tomto úseku by měly skončit nejpozději v polovině prosince...

 

„Práce na posledním rozpracovaném úseku pokračují, došlo však k ekologické sanaci ropných derivátů ve dvou sběrných šachtách, které byly objeveny při odstraňování nosných vrstev vozovky u sladoven a nebyly zaneseny v žádné projektové dokumentaci,“ potvrdil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějov. „Na mostu probíhají práce na základové desce, následovat budou římsy. Podle nového harmonogramu od zhotovitele a Krajského úřadu Olomouckého kraje by měly být dokončeny a provoz obnoven během druhé poloviny prosince. Bohužel zpoždění z jarních měsíců se už nedá dohnat a mnou výše uvedené konkrétní problémy jsou neočekávané, ale objektivní,“ přidal k aktuálnímu stavu.

Ten již dříve několikrát deklaroval, že vedení magistrátu je hrubě nespokojeno s prací firmy během první etapy rekonstrukce Vrahovické ulice, kde po termínu dokončení bylo odhaleno na šest desítek nedodělků. „Polovina vad a nedodělků byla již odstraněna, trvale to všechno monitorujeme. Na zbytku zhotovitel pracuje a doufám, že nově zhotovené úseky budou už v pořádku,“ vyjádřil své přesvědčení Jiří Rozehnal.

Jak už Večerník informoval dříve, vinou nenadálých komplikací v úseku od mostu přes říčku Hloučelu po křižovatku s Průmyslovou ulicí musela být druhá etapa rekonstrukce Vrahovické ulice, tedy od železničního přejezdu až po náměstí Padlých hrdinů, odložena na příští rok. „Ano, na jaře 2022 začnou další etapy, taková je dohoda se zhotovitelem a Krajským úřadem Olomouckého kraje,“ potvrdil náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově.