Ohnivé peklo bylo k vidění ve středu 1. prosince dvě minuty po čtvrté hodině ranní poblíž prostějovského hlavního nádraží. Odstavený autobus v Pražské ulici zde doslova vzplál jako pochodeň. Hasiči byli na místě během několika málo minut, ovšem ani oni nedokázali obrovským škodám zabránit. Ty podle vyšetřovatelů půjdou do statisíců korun. Na místě zasahovali jak profesionální jednotky, tak i dobrovolní hasiči.

 

„V brzkých ranních hodinách vyjížděly tři jednotky do Pražské ulice v Prostějově, kde likvidovaly požár autobusu. Operační středisko vyslalo profesionální jednotku z Prostějova a dobrovolné hasiče z Vrahovic a Žešova,“ potvrdil pohotovost Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Když se hasiči pustili do práce, plameny z autobusu šlehaly už do výšky několika metrů. „Ano, v době příjezdu prvních jednotek byl zcela zachvácen plameny. Hasiči pomocí několika proudů po chvíli požár lokalizovali. V navazujícím čase dohašovali drobná ohniska, vnitřní prostory pak ochlazovali,“ potvrdil Hošák s tím, že vyšetřovatelé si ještě nejsou jisti, co vůbec rozsáhlý požár způsobilo. „Vše musí probrat vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s Policií ČR,“ nechtěl předjímat. „Prozatímní odhady hovoří o škodě v řádu statisíců korun. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil,“ konstatoval mluvčí krajských hasičů.

Policie ČR bohužel k této události nezveřejnila žádné informace.