Hned na úvod úterního jednání zastupitelstva došlo k avizované volbě nového člena Rady statutárního města Prostějova. Mandát zastupitele za rezignujícího Zdeňka Fišera (ČSSD) získal za již Večerníkem popsaných okolností Alois Mačák, který se do komunální politiky vrátil po šesti letech. Brousil si zuby i na post radního, ovšem zastupitelský klub sociální demokracie jej odmítl nominovat a rozhodl se pro bývalého šéfa prostějovské záchranky a exposlance Pavla Holíka.

 

„Rezignací pana Fišera klesl počet radních na deset, a proto proběhne volba nového jedenáctého člena rady města. Jak vyplývá z návrhu klubu zastupitelů ČSSD, nominován na tento post je zastupitel Pavel Holík,“ uvedl volby František Jura (ANO 2011), primátor statutárního města Prostějov. Ten vzápětí vyzval volební komisi prostějovského zastupitelstva, aby připravila volební akt. „Musí ale samozřejmě dojít k úpravě, protože pan Holík je nominantem na člena rady, ale zároveň je současným předsedou volební komise. Navrhuji jej proto nyní vyjmout z této funkce ve volební komisi, a aby ho zastoupil kolega Aleš Matyášek,“ byl nucen učinit jednu změnu primátor.

Volba Pavla Holíka následně proběhla veřejně pomocí hlasovacího zařízení. „Pro jediného kandidáta na nového člena Rady statutárního města Prostějova hlasovalo 26 zastupitelů, hlasování se zdrželo šest zastupitelů,“ oznámil stručně výsledek voleb Aleš Matyášek (Na rovinu!). Po jeho výroku se ozval slabý potlesk většiny osazenstva hlavního sálu Společenského domu. „Pane doktore Holíku, za celé vedení města vám ke zvolení blahopřeji,“ doprovodil potlesk primátor František Jura. „A já děkuji za zvolení,“ odpověděl stručně nový radní města Prostějova Pavel Holík (ČSSD).