Agresivního opilce museli na začátku minulého týdne zpacifikovat strážníci městské policie. Muž doma napadl o deset let starší přítelkyni, kterou v ložnici zranil několika údery otevřenou dlaní do hlavy. Strážníci násilníka zadrželi a ženě přivolali sanitku. Napadená si stěžovala na bolesti hlavy a pod okem měla krvavý monokl...

 

„V pondělí 6. prosince po třiadvacáté hodině vyjížděli strážníci řešit fyzické napadení mezi partnery. Žena uvedla, že její přítel doma celý večer konzumoval alkoholické nápoje, po kterých bývá agresivní. Devětatřicetiletý muž poté vstoupil do ložnice a bez varování zaútočil na svou o deset let starší přítelkyni, které právě spala v posteli. Otevřenou dlaní ruky ji opakovaně uhodil do hlavy. Napadená žena měla následkem útoku podlitinu pod pravým okem a stěžovala si na bolest hlavy,“ informoval Petr Zapletal, zastupující tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Strážníci požádali o příjezd sanitky, která zraněnou ženu odvezla do nemocnice na další vyšetření. „Agresor byl vyzván k podání vysvětlení, co bylo příčinou napadení a jak k celé události došlo. Dechovou zkoušku i vyjádření, jakým způsobem se vše událo, odmítl. Všechny zjištěné skutečnosti byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ uzavřel mluvčí prostějovských strážníků.