Německá policie bude našim celníkům určitě vděčná! Hlídka olomouckých celníků pronásledovala v pátek 10. prosince luxusní vůz Audi Q3. Automobil byl několik hodin předtím nahlášen jako kradený v sousedním Německu. Celníci po divoké honičce po dálnici přes Prostějov dostihli vozidlo ve Vřesovicích. Řidiči a možná zloději v jedné osobě se však podařilo uprchnout.

 

„Příslušníci z oddělení kontrol zpoplatněných komunikací prováděli v pátek 10. prosince před půlnocí kontrolní činnost na dálnici D46 ve směru z Vyškova na Prostějov. Na základě systému, který vyhodnocuje platnost elektronických dálničních známek, celníci zjistili, že projíždějící osobní automobil tovární značky Audi nemá uhrazený dálniční poplatek. Hlídka se tedy za vozidlem polské imatrikulace vydala a za pomoci zvláštního výstražného zařízení se ho pokusila zastavit. Řidič ovšem na signály k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Celníci mezitím ve spolupráci s operačním střediskem zjistili, že se jedná o kradené vozidlo,“ popisoval situace David Kubenz, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj.

Hlídka tedy pokračovala v jeho pronásledování a požádala o spolupráci Policii ČR. „Řidič ujížděl vysokou rychlostí, čímž ohrožoval životy ostatních účastníků silničního provozu. Na chvíli se mu podařilo zmizet z dohledu. Společné hlídky i nadále pokračovaly v pátrání, které se nakonec ukázalo jako úspěšné. Kradený automobil byl nalezen v nedaleko přilehlé obci Vřesovice. Řidiči se však před příjezdem hlídek podařilo uprchnout. Podezřelá osoba se pravděpodobně pokusila vozidlo převézt přes Českou republiku do Polska,“ popsal další průběh i vyvrcholení případu Kubenz s tím, že případ je nyní v šetření příslušných orgánů.