O prodloužení lhůty na vyúčtování finančního daru přiděleného městem Prostějov požádal Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje. Právě jemu v září loňského roku směřovala finanční pomoc z prostějovského rozpočtu ve výši 2 milionů korun na zpracování projektové dokumentace na výstavbu požární stanice a sídla územního odboru HZS vedle hřbitova za Brněnskou ulicí. Projekt má však zpoždění.

„V odůvodnění žádosti HZS Olomouckého kraje uvádí, že vzhledem k prodloužení termínů v rámci přípravy a realizace zadávacího řízení na zpracování projektové dokumentace, na jejíž úhradu byl dar poskytnut, není HZS Olomouckého kraje schopen tyto závazky dodržet, neboť výdaje na projektovou dokumentaci budou hrazeny v průběhu celého roku 2022. Hasiči proto navrhují nově sjednat použití daru k úhradě výdajů vynaložených až do období do 31. prosince 2022 se závazkem vyúčtování daru do 31. ledna 2023.

V zájmu dosažení společného cíle v podobě vybudování nového areálu pro záchranné složky na území města se vzhledem k aktuálním okolnostem vyplývajícím z prodloužení termínů při výběru dodavatele projektové dokumentace jeví požadavek jako opodstatněný,“ uvedl prostějovský primátor František Jura (ANO 2011). A prostějovští zastupitelé žádost hasičů jednohlasně schválili.