Profesionální i dobrovolné jednotky v průběhu posledních hodin, zaměřeno na Silvestr, tedy oslavy posledního dne roku 2021 a opakem toho prvního dne v novém roce zasahovali již u 31 událostí. První výjezd roku 2022 byl na linku 112 tísňového volání oznámen v 00:08, a to požár papírových krabic od zábavní pyrotechniky. V aktuálním součtu mají hasiči v Olomouckém kraji na kontě již 9 výjezdů. 

Většinou šlo o zahoření kontejnerů či popelnic. Výjimkou zásahů běžných dnů i dnes nejsou i technické pomoci například na spadený strom či otevření bytu v součinnosti s PCŘ (zabouchnutý byt). Podobný scénář s událostí mají hasiči i posledního dne roku 2021. Za zmínku stojí zahoření pergoly krátce před 23 hodinou v obci Doloplazy anebo zahoření elektroinstalace (zásuvky) v Olomouci místní části Neředín.

K ostatním požárům data 31.12. do statistik zapíšeme celkově číslo 9 se jednalo převážně o zahoření různého odpadu, krabic, větví apod. Z celkového výčtu činností je potřeba poukázat i na několik pomocí hasičů v Zábřehu spočívajících v transportu pacienta pro ZZS a to průběhu dne dvakrát, pomoc při dopravní nehodě bez zranění a asistenci u osoby ve vodě (nejednalo se o tonoucí osobu). Tečkou pro dnešní sumarizaci je i zásah hodinu po půlnoci na nádraží v Přerově, kdy drážní jednotka hasičů v jednom z vagonů probudila spícího, necestujícího pasažéra.