Stavební investice za více než 1,3 milionu korun se v Kolářových sadech v Prostějově dospěla do finále. Návštěvnické zázemí je téměř hotové a podle slov náměstkyně primátora Milady Sokolové čeká tato stavba už jen na lednovou kolaudaci. Zázemí poskytne návštěvníkům největšího prostějovského parku komfortní využití.

Podle původních plánů měla být stavba dokončena 22. prosince, takže se Večerník zajímal o to, zda konečný termín byl opravdu splněn. „Stavba je opravdu dokončena a aktuálně je podána žádost o její kolaudaci. Předpokládáme, že během měsíce ledna bude zkolaudována a následně předána do správy Odboru správy a údržby majetku města. Myslím, že pak by již nemělo následnému užívání toalet a dalšího zázemí nic bránit. O čistotu sociálního zařízení se bude starat firma, která bude mít na starost všechny toalety ve městě, a proto pevně věřím, že budou stále v dobrém stavu,“ sdělila Večerníku neuvolněná náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov).

Večerník se zajímal, co všechno nové zařízení v Kolářových sadech nabídne? „Centrum bude sloužit nejen návštěvníkům parku včetně sportovců a rodičů s dětmi, ale také pro cyklisty. Instalována je nabíječka kol, servisní stojan pro kola, informační tabule, lavičky pro možný odpočinek. Sanitární kontejner je pobit dřevem, budou ovšem ještě vysazeny popínavé rostliny. Kontejner obsahuje samostatné WC pro ženy, v předsíni se nabízí možnost k přebalení miminek, samostatné WC pro muže i pro imobilní občany,“ vypočítala Sokolová s tím, že stavbu se podařilo realizovat i pomocí dotace. „Pevně věřím, že budou návštěvníci parku spokojeni a zvýší se komfort uživatelů. Jsem ráda, že se akci podařilo uskutečnit a děkuji za finanční podporu Olomouckému kraji,“ vzkázala náměstkyně primátora.