Zbavit se odpadních baterií a akumulátorů je možné bezplatně na místech jejich zpětného odběru. Postará se o ně opět pražská společnost ECOBAT. Rozhodli o tom radní minulý týden na svém posledním zasedání tohoto roku.

„Tento druh recyklace šetří přírodní zdroje a omezuje zátěž životního prostředí. Velká část z tohoto elektro zařízení tak nemusí končit na skládkách komunálního odpadu nebo ve volné přírodě. Odevzdáním již nepotřebného spotřebiče je zajištěna jeho ekologická recyklace,“ říká první náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko) a dodává, že společnost ECOBAT jako jeden z provozovatelů kolektivních systémů na zpětný odběr elektrozařízení, bude mít na sběrných dvorech v Prostějově zřízena místa pro zpětný odběr odpadních baterií a akumulátorů. „Lidé tedy budou moci i nadále nepotřebné elektro vozit na tato smluvní místa,“ ujišťuje Pospíšil.

Firma měla doposud uzavřenou smlouvu s provozovatelem sběrných dvorů v ulicích Anenská a Průmyslová společností FCC Prostějov. Nově ji bude uzavírat přímo se statutárním městem Prostějov. Radní tento postup vycházející z platné legislativy schválili.