Velké dopravní komplikace v regionu působila během předminulé páteční noci a sobotního rána namrzlá vozovka. Jedna z nehod se stala i nedaleko centra Otaslavic, kde řidička nevybrala pravotočivou zatáčku a na zamrzlé vozovce dostala smyk. Skončila až v okrasných keřích a moc nescházelo, aby se zastavila až o přilehlý dům.

 

Na místě tak musely zasahovat všechny složky integrovaného záchranného systému. Vše se ale naštěstí obešlo bez výraznějších následků. Co se tedy přesně před desátou hodinou dopolední událo? „Starší žena jela ve směru od centra Otaslavic a při jízdě mírnou pravotočivou zatáčkou dostala na namrzlé komunikaci smyk. Vyjela ze silnice a zastavila až o okrasný keř. U řidičky byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivní hodnotou 0,45 promile alkoholu. Hlídce žena uvedla, že ve večerních hodinách předchozího dne vypila dvě sklenky piva. Z místa byla sanitkou se zraněním převezena do nemocnice. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun,“ popsala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Večerníku se podařilo zajistit vyjádření svědkyně nehody. „Viděla jsem, že paní opakovaně dýchala, pak ji posadili do záchranky a odvezli. Nemělo by to být ale nic vážného, i to auto bylo jen trochu pomačkané vepředu, poté s ním někdo z jejích příbuzných vycouval a odjel,“ popsala redakci svědkyně události.

Nejednalo se o jedinou nehodu v okolí během předminulého víkendu. Opakovaně měli řidiči problémy i nad Otaslavicemi, kde dvě vozidla skončila až v poli. Další nehody hlásili i v Brodku u Prostějova či nedalekých Hradčanech. O nich ale policie bohužel nikterak neinformovala...