Uplynulý pátek dopoledne se ještě proháněla trojice Jan Koudelka, Robert Bartolomeu a Michal Zapletal na umělé trávě při přátelském duelu. V odpoledních hodinách už ale hráči kopačky vyměnili za teplé oblečení a na náměstí prodávali klubové předměty a punč. Veškerý výtěžek z této plánované akce pak poputuje do prostějovské nemocnice. Zatím však není jisté, zda to bude už v průběhu nejbližších dnů, či později, protože je možné, že celá akce napíše druhé pokračování.

Návštěvníci u stánku před kluzištěm měli možnost nákupu tradičního punče, ale i dětské verze a řady věcí, které nabízí klubový fanshop. Po celý podvečer je navíc obsluhovali hráči, kteří zájemcům rozdávali podpisy na připravené kartičky. Během pátečního dne se tak u stánku vystřídala spousta návštěvníků. Údajně je ve hře varianta, že se akce bude konat ještě jednou. „Ještě o tom budeme jednat. Zatím tam volné termíny jsou, takže uvažujeme, že bychom ještě jednu akci udělali, abychom vybrali co nejvíce peněz, které pak následně půjdeme předat pravděpodobně na dětské oddělení prostějovské nemocnice,“ uvedl předseda klubu František Jura, kterého také bylo možné na akci zahlédnout.

„Rozdali jsme nějaké podpisy a snad se nám podaří utržit co nejvíce peněz, které budou následně pomáhat. Zima sice je, ale myslím si, že punč návštěvníky zahřeje,“ řekl Jan Koudelka, jenž se společně s kolegy a technickým ředitelem Tomášem Čepou staral o zákazníky a fanoušky, kteří neváhali podpořit dobrou věc.