Přes několik vynucených absencí české tenistky nebudou ani letos chybět na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové. V Praze na Štvanici za nečekaně malé divácké kulisy porazily Velkou Británii 3:2, když rozhodující bod zařídila v závěrečné čtyřhře Karolína Muchová, Markéta Vondroušová.

„Cíl jsme splnili. Podmínky byly docela složité, na kurtu byla zima. Ale hráčky to zvládly a finálový turnaj máme. Tahounem byla Markéta Vondroušová, která vyhrála oba singly a pomohla v deblu,“ hodnotil celé střetnutí kapitán Petr Pála.

Po prvním dnu bylo utkání nerozhodné 1:1, protože Tereza Martincová nestačila na Emmu Raducanuovou. Nenavázala tak na Vondroušovou, která hladce přehrála Harriet Dartovou. Vyrovnané skóre bylo také po dalších dvou singlech. Vondroušová v souboji jedniček vystřílela z kurtu Raducanuovou a pak při své premiéře v soutěži nestačila Linda Fruhvirtová na Dartovou a prohrála ve třech setech. „Z porážky jsem byla pochopitelně zklamaná, ale ten pocit hrát za Česko byl skvělý. Příště to bude určitě lepší,“ uvedla šestnáctiletá naděje.

Rozhodující čtyřhru domácí tenistky zvládly ve dvou setech a definitivně zařídily postup. „Bylo to docela v pohodě. Dříve jsme spolu několik turnajů odehrály, spolupráce se rychle oprášila. Body jsme získaly, to je hlavní,“ těšilo Muchovou.

FED CUP - KVALIFIKACE:

ČESKO vs. VELKÁ BRITÁNIE 3:2

 

 

Vondroušová – Dartová 6:1, 6:0

Martincová – Raducanuová 5:7, 5:7

Vondroušová – Raducanuová 6:1, 6:1

L. Fruhvirtová – Dartová 0:6, 7:5, 2:6

Muchová, Vondroušová – Dartová, Swanová 6:1, 7:5