Druhým zápasem ve dvou dnech pokračovala příprava prostějovských Jestřábů. Tentokrát je čekal na turnaji v Ostravě-Porubě tým Oswiecim, další účastník polské nejvyšší soutěže. Jestřábi po první třetině vedli 2:1, soupeř však koncem té druhé skóre dotáhl. Situace s dotahováním se pak ještě jednou opakovala. Až krátce před koncem utkání dal konečnou podobu skóre trefou Jiránek. I ve druhém přípravném utkání tak Prostějov zvítězil.

Zápas začal pro Jestřáby nešťastně. Uplynulo jen pár okamžiků a po sérii odrazů se prosadil Cichy – 0:1. Prostějov byl poté častěji na puku a hrozil. V 10. minutě se pak Jestřábi dočkali: Ostřížek se prosadil střelou z hranice kruhu. A za dalších pět minut už Jestřábi vedli. K Vlachovi propadl na osu hřiště puk a následnou střelou nedal brankáři soupeře šanci. V dobré šanci se ještě v 18. minutě objevil Machač, který mířil na druhou tyč. Avšak minul. Závěr třetiny pak přinesl ještě tlak Prostějova.

Ve druhé periodě začal polský tým aktivně. Polská jednadvacítka se dostala do dobré šance: hráč obkroužil branku, ale puk do ní už nestihl prostrčit. Ve 27. minutě se ukázal se střelou z mezikruží Burian, ale skóre nezměnil. Krátce po něm Routa tečoval do brankáře. Dočkal se však znovu Vlach, který poslal puk za záda Kowalowky – 3:1. V závěru třetiny však Oswiecim dvougólovou ztrátu smazala. Nejprve se z osy hřiště prosadil Szczechuraa poté přišla střela Ahopelta od modré a následná dorážka z úhlu – 3:3.

Ve třetí třetině se na gól tak dlouho nečekalo. Ve 44. minutě dostal Machač nahrávku zpoza brány a v dobré střelecké pozici nezaváhal. Tutéž minutu ozvláštnila srážka Szczechury s Jansou, po které si měl polský hráč jít posedět na trestnou lavici. Dlouho se však dohadoval s rozhodčím. Verdikt ale nezměnil. V 50. minutě se znovu připomněl se střelou Burian. Jestřábi byli většinu zápasu aktivnější. Na ledě zároveň přibývalo šarvátek. V závěru zápasu se toho pak dělo hodně: V přesilové hře se prosadil Pangelov, na gól ale necelé dvě minuty před koncem odpověděl povedeným zakončením po rychlé kombinaci Jiránek. Oswiecim si ještě vzala time-out, ale ten už jí nepomohl

2.Přípravný zápas

Aksam Unia Oswiecim – LHK Jestřábi Prostějov 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Cichy (Padakin), 38. Szczechura, 40. Dziubinski (Ahopelto), 55. Pangelov – 10. Ostřížek (Valenta, Novák), 15. Vlach (Prchal), 28. Vlach (Prchal), 44. Machač (Dubský), 59. Jiránek. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3. 3:4, 4:4, 4:5.

Sestavy:

AKSAM Unia Oswiecim: Kowalowka – Pangelov, Jerofejevs, Bezuška, Svars, Noworyta, Paszek, Kot – Szczechura, Cichy, Padakin, Da Costa, Ahopelto, Laakso, Kowalowka, Krzemien, Soltýs. Prusak, Wanat, Yerasov. Trenér: Nik Zupančič.

LHK Jestřábi Prostějov: Němeček (Pavelka) – Valenta, Hamšík, Poledna, Pěnčí, Prchal, Benda – Jiránek, Jáchym, Jansa – Hašek, Ostřížek, Burian – Novák, Vlach, Jandus – Maruna, Venkrbec, Dubský. Trenér: Aleš Totter.