Dva zápasy čekají tento týden prostějovské hokejisty. Mužstvo Jestřábů se nejprve ve středu utká ve venkovním prostředí s Litoměřicemi. Následně jej v sobotu čeká duel proti Slavii Praha. Jestřábi se v zápasech mimo jiné mohou těšit na dvě někdejší extraligové hvězdy. Za Litoměřice totiž hraje bek Jan Výtisk, dres Slavie zase obléká Vladimír Růžička mladší.

Středa bude patřit duelu s Litoměřicemi. V severočeském městě nastoupí Prostějov proti Stadionu od 18 hodin. Litoměřice letos prochází těžkou zkouškou. Hokejový svaz je zbavil části peněz, které donedávna mířily do akademie. Aktuální sezónu tak hrají s nižším rozpočtem. Nakonec to ale není na výsledcích příliš znát. Trvale se kališníci pohybují okolo pátého místa. Nyní ale tým střídal v rychlém sledu krátké šňůry výher a proher. Listopad se každopádně Litoměřicím povedl. Z prvních čtyř utkání vydolovaly tři výhry. Padly pouze s první Porubou, navíc pouze o gól. I kádr Litoměřic ale napoví, že Jestřáby nečeká nic jednoduchého. Litoměřice sice přišly o několik klíčových útočníků jako Riku Sihvonen, Martin Přikryl, Martin Procházka nebo Martin Kadlec. Ve skvělém světle se ale ukazuje bek Filip Kuťák i další předsezónní posila Přemysl Svoboda. Druhý jmenovaný patří dokonce mezi nejproduktivnější hráče soutěže. Vysoký herní standard si drží Jan Holý, Lukáš Válek a také Jan Výtisk, někdejší řízný bek Liberce či Vítkovic. V bráně Stadionu zatím nastupují Tadeáš a Daniel Král. Jejich čísla ale zatím nejsou z těch nejlepších.

V sobotu se naopak Jestřábi od 17 hodin představí proti Slavii Praha. Týmu z hlavního města se v aktuální sezóně vůbec nedaří. A navazuje na sešup z minulých let. Ještě před sedmi lety hrála Slavia extraligu. Poté se pár sezón držela mezi nejlepšími celky Chance ligy. Ani to už ale neplatí. Poslední sezóny se pohybuje v průměru, a letos dokonce v podprůměru. Tým se pohybuje okolo desátého místa. Ostatně byl prvním, kdo měnil trenéry. Místo Jiřího Vebra přišel Daniel Tvrzník. Tým se tehdy odpoutal ode dna, nadále však není v dobré pozici. Mužstvu se nedaří udělat bodovou šňůru, od které by se odrazil. Výhry a prohry střídá takřka s železnou pravidelností. Zajímavostí je, že mužstvo je specialistou na vyrovnané výsledky, hned osm zápasů skončilo rozdílem jedné branky. Při pohledu na sestavu přitom Slavia nemá špatný tým. Udržela si hráče, jako jsou třeba Tomáš Knotek nebo Robin Všetečka. V týmu jsou navíc kovaní slávisti, kteří toho za klub odehráli už hodně, například Vladimír Růžička mladší, Lukáš Žejdl nebo Michal Poletín. Slavia se může pyšnit poměrně zkušenou obranou a oporou v brance v podobě Jakuba Málka. I přes postavení v tabulce tak nepůjde o snadného soupeře.