Skvělá forma vydržela Mojmíru Chytilovi i v reprezentačním dresu a má za sebou debut, na který nikdy nezapomene. Proti Faerským ostrovům na „svém“ Andrově stadionu zvládl něco neuvěřitelného. Během necelých jedenácti minut nasázel tři branky a zapsal se do historie českého fotbalu. Podobný počin viděli fanoušci naposled před 66 lety ještě za dob Československa!

 

Po více než hodině hry si pak užil zasloužený potlesk ve stoje od více než deseti tisíc fanoušků. Druhý start si připsal hned o tři dny později v Turecku, kde nastoupil na druhý poločas. Snažil se a dřel, ale porážce ani on nedokázal zabránit.

Středeční debut to byl vskutku fenomenální. Už v první desetiminutovce měl první vážnou šanci, která ještě brankou neskončila. Poté se už ale radoval, když si skvěle převzal míč po dlouhém nákopu Coufala. Jen o pár minut později slavil rodák ze Skalky podruhé, když dostal míč mezi beky od Součka a hattrick završil skvělým náběhem a hlavičkou po centru Zmrhala. To vše stihl v rozmezí necelých jedenácti minut a vysloužil si uznání napříč všemi odborníky. Debut a večer, na který útočník Sigmy Olomouc jen těžko někdy zapomene, stejně jako historie českého fotbalu.  

O tři dny později nastoupil v dresu se lvíčkem na prsou ke svému druhému mezistátnímu zápasu. V Turecku vystřídal na druhou půli Tomáše Pekharta a snažil se obraně domácích zatápět. Ale celkový nemastný výkon reprezentace nestačil a přišla porážka 2:1. Přesto může být útočník spokojený. Nyní bude zásadní otázkou, kde ho fanoušci uvidí na jaře.