Klenot fotbalového eskáčka je už definitivně pryč. Šikovný krajní záložník 1.SK na sebe poutal pozornost od svého příchodu do Prostějova z Ústí nad Labem a byla jen otázka času, kdy vábení do nejvyšší soutěže podlehne i samotný klub. Už v létě se řešil jeho přesun do Teplic za Jiřím Jarošíkem, který jej na Hanou přivedl. Podzimní část ale ještě strávil v modrobílém dresu a svou stoupající formu potvrdil. Zájemců o jeho služby se tak objevilo hned několik. O největším se dlouho mluvilo ze Sigmy Olomouc a Baníku Ostrava. Boj o reprezentanta České republiky do 21 let ale nakonec vyhrála Mladá Boleslav. Proč?

Už na začátku prosince bylo jasné, že Vasil Kušej v Prostějově dále pokračovat nebude. Interes z nejvyšší soutěže byl obrovský. Velký zájem o něj projevoval kouč Sigmy Václav Jílek a na přátelský duel se dorazil podívat i Pavel Hapal z Baníku. Jenže, když se dva bijí, třetí se směje. A to platilo i v tomto případě, kdy zvítězila nabídka Mladé Boleslavi. Kušej tak po půldruhém roce opustil Moravu a vrátil se znovu blíže domovu. Oba moravské kouče mrzí, že jej v kádru nyní nemají, ale času na jeho získání měly oba sportovní úseky dost. Jenže dohoda nevyšla, a i díky tomu zvítězili Středočeši.

Zde se tak hodně nabízí paralela z Davidem Juráskem, který před rokem a půl také přes zájem dalších klubů zamířil do Boleslavi a není nutné připomínat, že krajní obránce nyní válí ve Slavii Praha a patří mezi nejlepší krajní beky v české nejvyšší soutěži.