Přání Jiřího Lehečky vybojovat si na UniCredit místo na tabuli turnajových vítězů zůstalo zatím nevyslyšeno, přestože česká jednička byla v letošním ročníku nejvýše nasazeným hráčem startovního pole. Jeho cestu ukončil ve čtvrtfinále Lukáš Klein ze Slovenska, byť soupeře dělilo ve světovém žebříčku téměř devadesát pozic.

„Jirkovi jsme pochopitelně přáli, aby si své přání splnil. Ale ukázalo se, jak je dnešní tenis vyrovnaný. Na špičkové úrovni hrají i kluci ze druhé nebo třetí stovky a plnit roli favorita není nic snadného,“ poznamenal šéf prostějovského tenisu a úspěšný sportovní manažer Miroslav Černošek. „Zápas jsem viděl, bylo to vyrovnané, rozhodla hlava. Vyrovnat se s tlakem domácího prostředí a naplnit vlastní velké očekávání není snadné. Tentokrát to nevyšlo, budou ale další šance,“ dodal Černošek, kterého přesto potěšilo, že Lehečka po vyřazení v Paříži využil možnosti v Prostějově startovat na divokou kartu, kvůli tomu dokonce oželel lukrativní start na Roland Garros ve čtyřhře. „Ukázal, jaký má vztah k Prostějovu, kde od patnácti trénuje. Z toho máme radost.“

Velký návrat naopak oslavil výhrou v deblu Adam Pavlásek, bývalá velká tenisová naděje, která se v lednu 2017 dostala až na 72. místo světového žebříčku v singlu. Ve dvouhře se ve světovém kolotoči neudržel, i v důsledku opakovaných zdravotních problémů. Od loňského roku se naplno vrhl na čtyřhru, ve které je úspěšný. Za necelých osmnáct měsíců poskočil na žebříčku o více než čtyři sta míst na aktuální 77. pozici. Progres potvrdil i v Prostějově, kde získal titul.

„Adam byl druhý hráč juniorského světového žebříčku a jako hráč našeho klubu se dostal do první stovky mužského žebříčku. Pak měl pocit, že už u nás víc nevyroste, tak odešel do Prahy. Letos se vrátil, za to jsem rád. Pustil se do čtyřhry a zdá se, že může být velice úspěšným deblistou. Má devětadvacet, Nestor a Žimonjič vyhrávali grandslamy mnohem později. V ruce to vždy měl, uvidíme, kam se dostane,“ řekl o navrátilci do prostějovského klubu Černošek.

Ohédnutí za jubilejním 30. ročník tenisového challengeru UniCredit Czech Open najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 19. června