Jeden z největších tenisových turnajů svého druhu ve střední Evropě je znovu tady. V sobotu 24. června od 9.00 hodin se totiž koná už 12. ročník tradičního Prostějov Cupu 2023 ve čtyřhře neregistrovaných, jehož dějištěm bude jako obvykle krásný areál TK Prostějov v Kostelecké ulici. A toto špičkové klání neprofesionálů opět slibuje super zážitek z mnoha hledisek!

„V tuto chvíli máme zatím přihlášeno něco přes třicet párů a očekávám, že konečný počet zúčastněných dvojic se přiblíží čtyřicítce. Prostějov Cup však zdaleka není jen o kvantitě, ale taky hlavně o kvalitě. A ta bude letos zase skvělá,“ ujistil hlavní organizátor oblíbené akce Martin Krupička.

Ve startovním poli nechybí obhájci loňského triumfu Stanislav Husařík a Daniel Trčka, stejně tak jimi poražení finalisté Lukáš Dillenz a Tomáš Bláha. „Kromě toho nastoupí celá řada dalších výborných tenistů jak z Prostějova a okolí, tak z celé České republiky, ale i ze Slovenska. Opravdu platí, že od čtvrtfinále, možná už od osmifinále se náš turnaj blíží svou úrovní kategorii Futures,“ potvrdil Krupička. Navíc mezi aktéry tradičně bude nemálo známých osobností především z ledního hokeje. „Ostatně mým dlouholetým pořadatelským parťákem je Petr Pupa Doseděl, který spoustu sezón nastupoval za prvoligový tým prostějovských hokejistů. Ne náhodou tak mezi účastníky Prostějov Cupu každoročně lze najít mnoho celebrit tohoto ledového sportu,“ vysvětlil Krupička.

Tentokrát dorazí hrát někdejší plejer zámořské NHL Jaroslav Svoboda, společné duo vytvoří Petr Lipina (bývalý ligový útočník, nastupoval i za PV) a Vlastimil Wojnar (trenér, dělal asistenta Jestřábům a teď vede Spišskou Novou Ves), boje na hanácké antuce absolvuje též otec fotbalového reprezentanta ČR Aleš Zima starší. „Speciálním V.I.P. hostem se pak stane slavný hokejista a místní rodák Lukáš Krajíček,“ prozradil nadšený organizátor.

Stejně jako vždy obstarají úvodní část populárního klání od deváté hodiny ranní přes celé dopoledne až do brzkého odpoledne boje v základních skupinách, z nichž všichni postoupí do vyřazovací fáze. Vedle hlavního pavouku A o konečný titul pak poražení z 1. kola play-off budou pokračovat v pavouku B, takzvané Soutěži útěchy. „Vždy nám jde o to, aby si každý za zaplacené startovné opravdu pořádně a dobře zahrál až do sytosti,“ zdůraznil Krupička.

Závěrečné duely vyřazovací části Prostějov Cupu včetně obou semifinále i rozhodujícího finálového utkání přijdou na řadu v pozdním odpoledni, spíš až večer. „Pro všechny zúčastněné přitom znovu máme připraveno dokonalé zázemí s celodenním stravovacím i pitným režimem na té nejvyšší úrovni,“ ujistil Krupička, zaměstnáním kuchař.

Menu tvoří domácí klobáska k snídani, hovězí guláš nebo řízek s bramborovým salátem na oběd a dále formou švédských stolů různá pečená masa, minutky, saláty, pomazánky či dezerty. Tedy obrovský raut i pivo zdarma pro aktéry celý den. „A po třetí hodině odpolední bude navíc hotova specialita – sele na rožni,“ doplnil Martin Krupička se smíchem.

Skutečné a především tenisové hody tak přicházejí, nejbližší sobotu si je v profi areálu TK PLUS Prostějov můžete užít i coby diváci v hledišti. „Za podporu chci moc poděkovat veškerým partnerům v čele se statutárním městem Prostějov, záštitu nad turnajem opět převzal náměstek primátora Jiří Pospíšil. A vítězové si kromě nového poháru odnesou též prize money 14 tisíc korun, pro nejlepší máme celkově nachystanou spoustu hodnotných cen.“     

25 prostejovcup