V neděli před Velikonočním pondělím se po několikaroční pauze uskutečnilo první kolo Moravské ligy, kterého se kromě pořádajícího oddílu Judo Sokol I Prostějov zúčastnilo dalších 9 klubů z celé Moravy! Hlad po obnovení této tradiční soutěže družstev byl opravdu veliký, což potvrdila i kvalita složení hned několika týmů, které se budou snažit probojovat až do vlastní finálové skupiny, jež pak vyvrcholí na podzim tohoto roku.

Domácí oddíl Judo Sokol I Prostějov ve složení Moshkolov (-60 kg), Suchomel (-66 kg), Křivák (-73 kg), Homola (-73 kg), Tulach (-73 kg), Vašut (-81 kg), Havlíček (-81 kg), Komárek (-90 kg), Sedláček (-100 kg), Gottwald (+100 kg) začal pěkně zostra, hned v úvodu se utkal se družstvem z Baníku Ostrava a Judo Železo Hranice. Dále následoval Havířov, Kroměříž a Judo Beskydy. I přes těsné výsledky s některými týmy si aktéři bohužel vítězství nepřipsali. O to větší hlad budou mít v červnu, kdy se uskuteční druhá část základní části, kde už půjde opravdu o všechno.

„Chtěli bychom moc poděkovat všem závodníkům reprezentujícím náš oddíl, zejména ale těm, kteří za nás dnes hostovali (Moshkolov – Judo Klub Olomouc, Suchomel – Judo Klub Olomouc, Homola – TJ Baník Karviná, Komárek – Judo Rovensko). Věříme, že budou s námi v této soutěži spolupracovat i nadále. Dále bychom chtěli moc poděkovat všem judistům, rodičům, dobrovolníkům podílejícím se na samotném chodu celého turnaje, bez jejichž podpory by bylo jen velmi obtížné celou tuto soutěž zabezpečit. Poslední velké DÍKY patří naší oddílové fotografce Simče Havlíčkové, která celý den zachycovala TOP momenty,“ zakončil Zdeněk Gottwald.