Kolotoč přípravných zápasů na Prostějovsku svedl proti sobě také fotbalisty Klenovic a Nezamyslic. Utkání přineslo spoustu branek, ale zároveň mělo charitativní podtext. Modro-žlutá družina společnými silami vybrala částku pět tisíc korun na pomoc obětem ozbrojeného konfliktu na Ukrajině.

 

 

Tato nelehká doba vedla hráče Sokola Klenovic na Hané k tomu, aby využili barevnou kombinaci svých dresů a před zápasem vytvořili živou vlajku Ukrajiny. Z Prostějovska jsou tak po 1.SK dalším týmem, jenž svým gestem dal jasně najevo svůj postoj k této nelehké situaci.

Samo utkání jim na úvod nevycházelo dle představ. Soupeř z Nezamyslic je zaskočil svou aktivitou, která vyústila ve vedoucí branku. Přesný zásah si připsal Vojtěch Svoboda, jenž překonal vyběhnuvšího Poláka v brance Klenovic. Modro-žluté družině chvíli trvalo, než se dokázala vzpamatovat, do poločasu však už bylo všem jasné, že utkání zvládne ve svůj prospěch. Vyrovnání zařídil Spálovský, po něm se ještě trefili dvakrát Zapletal a Popelka.

Scénář druhé půle už byl víceméně totožný s koncem první pětačtyřicetiminutovky. Klenovice si vypracovaly spoustu šancí, nicméně také hráči Nezamyslic soupeři zle zatápěli. Míč však za záda Radka Dočkala dotlačit nedokázali. A tak si všechny využité šance připsala jen modro-žlutá družina. Třetím gólem se blýskl Zapletal, k němu se přidal Všianský, Rozehnal a na konečných 8:1 upravil svou druhou brankou Popelka.

„Věřme, že nejen vítězství Klenovic na hřišti, ale především na poli humanitárním pomůže konkrétním lidem postavit se znovu na vlastní nohy,“ zaznělo unisono z tábora obou klubů.