Ze špatného je velice špatný. Řeč je o vstupu eskáčka do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Před výjezdem do Třince mělo na kontě dvě prohry, aktuálně už jsou tři a k tomu velice nelichotivé skóre 1:10. Prostějov totiž ve Slezsku prožil sice bezbrankový první poločas, v tom druhém však během jedenácti minut inkasoval třikrát. A bylo po zápase. Porážkou 0:4 vyrovnali svěřenci trenérské dvojice Šmejkal - Šmarda nejhorší výsledek z aktuální sezóny, kdy tak prohráli na půdě nováčka z Vyškova v Drnovicích.

V sobotu dopoledne zprvu přitom nic nenasvědčovalo, že by měl zápas 19. kola druhé nejvyšší soutěže skončit takovým výsledkem. Týmy si vytvářely šancí jako šafránu, když už tak více ze hry měl  Prostějov. V 15. minutě musel brankář  domácích Hasalík vyrážet míč po akci Koudelky, následně Jiráček cílil mimo. Ve 26. minutě zase zachytil Schuster nákop soupeře a zpoza šestnáctky minul. V dalších minutách měli Prostějované pořádný kopec smůly. Dostávali se sice pravidelně ke střelám, nicméně Bartolomeu, Koudelka i další borci troskotali na bránících soupeřích. Těm se dařilo míče nepropouštět až na brankáře Hasalíka. Solidní příležitosti mohli mít ve 38. minutě Dedič a Kania. Vedlo se jim ale stejně jako prostějovským hráčům, nedostali míč přes obránce. V závěru úvodní půle pak diváci mohli být svědky penalty. Alespoň Omasta se ji snažil získat, nicméně nepovedlo se. Poslední minuty první půle ještě přinesly dvě zranění Píchala a Habusty. Hůře dopadl prostějovský útočník, který už po odstoupení ze hry ve 42. minutě do zápasu nijak nezasáhl. Premiéru v dresu eskáčka si tak odbyla zbrusu nová nigerijská posila A

Prostějov do druhé poloviny utkání vstoupil špatně. Varování už v 50. minutě přišlo od Kanii, který obešel brankáře, z těžkého úhlu se rozhodl pro centr – hlavička mířila mimo. Pět minut na to Bolf utekl soupeřům, mířil ale nad. Pak už ale Prostějov inkasoval. Nešický sklepl míč Dedičovi a ten se z první trefil přesně – 1:0. Obrana Prostějova ani v dalších momentech nepůsobila jistě. A v 69. minutě kapitulovala podruhé, když měl spoustu prostoru Omasta a nerušeně střílel – 2:0. Trenérský štáb Prostějova reagoval trojím střídáním, na hřiště tak přišli Stříž, Hönig či Kopřiva. Ani to ale nepomohlo. Schaffartzik si srazil míč do vlastní brány a už to bylo o tři. V dalších minutách se Prostějov snažil aspoň o jiskřičku naděje, nepřesně ale stříleli Koudelka a Jiráček. 85. minuta ale přinesla už skóre 4:0 pro Třinec, kdy Javůrek nacentroval na zadní tyč a Petráň se nemýlil. Konec utkání byl ve znamení největšího počtu prostějovských šancí. Staral se o ně Koudelka, leč přímý kop mu těsně nevyšel a následně jej Hasalík skvěle vychytal v dalších dvou šancích. Eskáčko tak nejenže potřetí v řadě prohrálo, podruhé za sebou ale nevstřelilo ani branku. 

ÚSTY TRENÉRŮ:

Martin ZBONČÁK - FK Fotbal Třinec:

„Oproti poslednímu zápasu Prostějov překopal sestavu, udělal v ní čtyři změny. Nevěděli jsme, co od soupeře můžeme čekat. Uvědomovali jsme si, že může rozhodnout jeden gól, proto to bylo zpočátku opatrnější. O přestávce jsme si řekli, že budeme chtít stupňovat tlak, že chceme posílat do šestnáctky více centrů. Povedlo se nám dát první gól. Kluci ve druhém poločase pracovali velice dobře, soupeř si vypracoval šanci až v samém závěru. Byli jsme velice produktivní, šance, které jsme si vytvořili, jsme dokázali proměnit, z pěti střel na bránu jsme dali čtyři góly. Kluci si zápas užili, těší nás i to, že se nám rozstříleli útočníci.“

Daniel ŠMEJKAL - 1.SK Prostějov:

„Viděli jsme poměrně vyrovnaný první poločas, kdy obě mužstva hrála hodně takticky, hlídala si, aby neudělala chybu. Vytvořili jsme si po jedné příležitosti, bohužel se ji nepodařilo zužitkovat. Do druhého poločasu vstoupil soupeř živější, agresivnější. Bohužel jsme během deseti minut dostali tři branky, a to rozhodlo o osudu utkání. Síly na zvrat už jsme neměli.“

 

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 19. kolo

FK Fotbal Třinec – 1.SK Prostějov

4:0 (0:0)

Branky: 64. Dedič, 69. Omasta, 75. vlastní Schaffartzik, 85. Petráň. Rozhodčí: Křepský – Vyhnanovský, Černoevič. Žluté karty: 57. Kania, 71. Machuča, 79. Bolf – 10. Bialek, 61. Koudelka.

Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohové kopy: 9:3. 

sestava Třince: Hasalík – Bolf (81. Hýbl), T. Ba, Foltyn, Javůrek – Habusta, Machuča (84. Weber) – Omasta, Nešický (68. Bedecs), Kania – Dedič (84. Petráň). Trenér: Martin Zbončák.

sestava Prostějova: Nemrava – Urbanec, Schaffartzik, Schuster, Zapletal – Bialek (70. Kopřiva), Jiráček – Bartolomeu (70. Hönig), Koudelka, Kušej (70. Stříž) – Píchal (42. Amobi). Trenér: Daniel Šmejkal.