V nedávno skončeném ročníku 2021/22 se společně se svým asistentem Martinem Pěchou a sportovním manažerem Filipem Smejkalem staral bývalý skvělý hokejista Václav Meidl o pátou třídu. S ročníkem 2011 to sice ze začátku nebylo po dlouhé covidové pauze jednoduché, ale hráči se do toho postupně dostávali. Nakonec se sezóna dá hodnotit pozitivně. Velký herní progres i dobrá týmová morálka s sebou přinesly i řadu úspěchů, na které v hodnocení uplynulé části kouč nezapomněl. 

Začátky po dlouhé pauze sice jednoduché nebyly, ale přesto mohla se sezónou páté třídy panovat u trenéra velká spokojenost. „Já jsem s uplynulou sezónou opravdu spokojen. Na dětech bylo znát, že ze začátku už byly hodně netrpělivé a rozjuchané po té delší pauze, než jsme si představovali, ale postupem času jsme jim s Martinem Pěchou a Filipem Smejkalem dali určitý řád, podle kterého už se pak jelo. Bylo znát, že se kluci postupně zvedají a progres tam byl oproti začátku sezóny velmi patrný,“ těšilo při pohledu k uplynulé sezóně páté třídy Václava Meidla a s úsměvem dodal: „Já jsem určitě spokojený, ale hlavní je, aby byly spokojené děti, což se doufám podařilo.“

K období na startu sezóny byla na dětech pauza jasně znát. „Každý člověk by se měl hýbat, děti obzvlášť, a když jim to nebylo povoleno, tak to bylo špatně. Je to přirozený vývoj. Začátek tak byl opravdu náročný, aby se do toho zase postupně dostaly. Po Vánocích už odpadly všechny restrikce, které taky nebyly příjemné. Hlavně že jsme se dočkali a všechno proběhlo, jak jsme si všichni přáli,“ pokračoval kouč.

Kromě soutěžních utkání se ročník 2011 účastnil také řady turnajů. Jeden z nich ale ční vysoko nad ostatními. „Nejraději vzpomínáme na turnaj Mini Winter Cup, kde jsme vyhráli svou skupinu v Bruntálu a postoupili tak mezi nejlepší osmičku v republice. I když jsme tam obsadili poslední osmé místo, tak si myslím, že to byl opravdu velký úspěch. A kromě zážitků, které už zůstanou navždy, kluci získali elán do práce pro zbytek sezóny,“ prozradil k této události Meidl, který si společně s dětmi mohl užít finálové boje na střeše obchodního domu Harfa nad sídlem muzea Českého hokeje.

Do příští sezóny se mu úloha mírně pozmění a společně se svým asistentem Martinem Pěchou bude bývalý vynikající hokejista pokračovat u svého ročníku v rámci mladších žáků. „Zůstal nám ročník 2011, kde už jsme na sebe zvyklí. Určitě to má svoje pozitiva. K nim se nyní přidali i o rok mladší kluci, na kterých je třeba pracovat, protože rok v těchto mladších kategoriích je znát. Jsou to ale menší děti, které se rychle učí. Já pevně věřím, že řád, jaký měli o rok starší, do sebe dostanou i mladší a že do sezóny půjdeme dobře připravení. Hlavně abychom i nadále ukazovali progres a naše výkony šly nahoru. To je pro nás zásadní,“ klade si za hlavní cíl do nového ročníku kouč.

 

Již čtvrté ohlédnutí za sezonou v podání mládežnického hokejového klubu SK 1913 Prostějov najdete v tištěném vydání, které vychází v pondělí 23. května