Ve finálních přípravách na předvolební kampaň je také prostějovská ODS, která stejně jako před čtyřmi lety sestavuje kandidátní listinu společně s nezávislými osobnostmi města Prostějova.

„Domluvili jsme se proto s řadou nezávislých osobností, za kterými stojí silné prostějovské příběhy, což místní rada nedávno schválila. Každý z nich udělal něco konkrétního pro naše město a bude posilou společné kandidátky. O pořadí kandidátů rozhodne místní sněm na konci května,“ řekl Večerníku Petr Sokol, předseda oblastního sdružení ODS v Prostějově.

O lídrech tedy ještě občanští demokraté jasno nemají, přesto jejich předseda Večerníku něco naznačil. „O pořadí rozhodnou členové na zmíněném sněmu, ale předpokládáme, že na nejvyšších místech budou naši úspěšní zástupci z vedení radnice, tedy náměstkyně Milada Sokolová a radní Tomáš Blumenstein. V čele kandidátky ale nebudou chybět ani mladí kandidáti a výrazné nezávislé osobnosti,“ potvrdil očekávané lídry Sokol.

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 23. května