Už jen dny počítají do začátku letní přípravy fotbalistů 1.SK Prostějov. Nyní by tak měly finalizovat úpravy kádru. Zatím zde však panuje celá řada neznámých. A nic na tom zatím nezměnila ani avizovaná spolupráce s Baníkem Ostrava a brněnskou Zbrojovkou.

Už ve čtvrtek 16. června začíná letní příprava 1.SK Prostějov. Ta by měla trvat něco přes dva měsíce. Na ladění kádru je tak ještě dost času. Aktuální práce na něm se ale, jak připouští předseda klubu František Jura, dolaďují. „Vypadá to, že minimálně dva hráči z Baníku přijdou. Tam je to domluvené, dolaďují se ale podmínky s hráči. Ale zatím není nic podepsané. Trochu se nám to komplikuje,“ uvedl exkluzivní pro Večerník předseda 1.SK Prostějov.

Okomentoval i chystanou spolupráci s brněnskou Zbrojovkou, která se po roční pauze vrátila do ligy. „Za hráče požadují příliš veliké odstupné, není to jednoduché,“ poznamenal Jura.

Pár hráčů už ale domluvených na zkoušku je. Vesměs jde o plejery z nižších soutěží. „Walla a Elbel jsou jistí, dále Gáč ze Senice a nově také Kirschbaum, to je kmenový hráč Nových Sadů. Ale je to šikovný plejer, takže jsme ho přivedli na testy,“ uvedl k novému jménu šéf prostějovského klubu.

Marek Kirschbaum je dlouholetým hráčem Nových Sadů. Dvacetiletý obránce pravidelně v aktuální sezóně hrál divizi a plnil tak trochu roli „zlého“ muže, když nastřádal hned dvanáct žlutých karet.

Jinak ale zatím jistota příchodu u celé řady hráčů neplatí. O příchodu se mluvilo u mladších hráčů, jako jsou Mach nebo Lhotecký, kteří byli z Brna odesláni do nižších soutěží, Lhotecký konkrétně v Kroměříži a Mach v Blansku. Jenže… „Hráči z Baníku a ze Zbrojovky zkrátka zatím nejsou dotažení. Celkově by z těchto klubů mělo přijít pět hráčů,“ uklidňuje příznivce Jura.

Otazník navíc nadále visí i nad některými stávajícími hráči. Nadále třeba není jisté setrvání brankáře Michala Bárty a obránce Daniela Bialka. „Jdou do přípravy, během ní se uvidí,“ potvrdil František Jura.