Tak trochu nečekaně přichází pro místní příznivce sportu – a špičkového volejbalu zvlášť – opravdová lahůdka. Hala Sportcentra DDM Prostějov totiž bude ve čtvrtek 16. června od 18.00 hodin hostit semifinálový duel Golden European League žen 2022 mezi Českem a Rumunskem!

Letošní ročník Zlaté Evropské ligy měl jako obvykle vrcholit závěrečným turnajem Final Four. Ten však byl naplánován do Ukrajiny, kde kvůli válečnému konfliktu logicky nemůže proběhnout. Náhradním řešením jsou dva semifinálové zápasy plus jeden finálový na půdě postupujících týmů.

Jedním z nich se stala Česká republika, jejíž volejbalistky coby vítězky základní skupiny B a druhý nejvýše nasazený celek z úspěšného kvarteta přivítají právě Rumunky, první v grupě A. Za dějiště atraktivního utkání přitom byl vybrán Prostějov, konkrétně Sportcentrum DDM v Olympijské ulici.

„Je pro nás ctí, že se naše město mohlo ujmout pořadatelství natolik důležitého mezinárodního střetnutí na reprezentační úrovni. Srdečně zveme všechny fanoušky do hlediště, aby našim holkám vytvořili bouřlivé domácí prostředí a pomohli jim k postupu do finále,“ vyzval předseda správní rady VK Prostějov Petr Chytil.