Před dvěma roky přišel zajímavý nápad od vedení Okresního fotbalového svazu v Prostějově, který se snažil vyřešit problémy s nedostatkem rozhodčích. Nově mohl každý z klubů nahlásit dva oddílové rozhodčí, kteří by v případě nutnosti mohli odřídit či alespoň odmávat zápasy svého klubu.

 

Po jednodenním až dvoudenním doškolení by se navíc i oni dočkali finanční odměny stejně jako delegovaní arbitři. Zájem byl ale minimální a letošní jaro tito Pomocní oddíloví rozhodčí (POR) zažívají derniéru.

Konec tohoto projektu potvrdil sekretář Okresního fotbalového svazu v Prostějově Petr Antoníček. „Ano, je tomu skutečně tak. Doufali jsme, že zájem bude od klubů větší, ale bohužel se neprojevil. Jednou z věcí bylo, aby se předešlo případným komplikacím, kdy je počet rozhodčích nedostatečný, a druhým cílem bylo jejich postupné začleňování i mezi právoplatné sudí, kdyby se někteří z těchto dobrovolníků uchytili. Bohužel se to ale nenaplnilo a z těchto pomocníků se nepřidal nikdo. Jarní část tak ještě v tomto duchu dojedeme, ale od podzimu už tento projekt s největší pravděpodobností skončí,“ objasnil šéf prostějovské rozhodcovské obce.