Osmým kolem pokračovala o uplynulém víkendu skupina o umístění v rámci soutěže devátých tříd a hráči Prostějova se tentokrát představili před vlastními fanoušky, kdy přišel na řadu souboj třetího celku se druhým. Kdo by ale čekal vyrovnanou bitvu, tak se zmýlil. Herně rozdíl sice příliš vidět nebyl, ale co se týče branek, tam byli daleko úspěšnější hosté, kteří vyhráli jednoznačným rozdílem 2:9. Klíčová byla koncovka, protože tu měla Břeclav daleko lepší než domácí celek. Zřejmě už první třetina tak silně nahlodala sebevědomí Prostějova.

Úvodní minuty přinesly opatrný hokej, kdy se oba celky chtěly dostat dobře do zápasu a první dvě větší šance na sebe nechaly čekat až do sedmé minuty, kdy si ji vypracovaly oba kluby. V osmé minutě se už i poprvé měnilo skóre. Hostující Charvát dostal příliš prostoru a dokázal se dostat až do zakončení. S tím si Horáková v bráně poradila, ale na následnou dorážku Öztoruna už byla krátká – 0:1. V dalších minutách přišla snaha Prostějova o vyrovnání duelu. Sám před brankařem se objevil Fiala, jenže neproměnil. Stejně dopadli i další hráči, kterým se podařilo soupeře zamknout ve svém pásmu.

 Místo srovnání skóre tak přišel druhý trest, kdy hosté ujeli do situace tři na jednoho a vyřešili ji perfektní souhrou až do prázdné branky, kterou zbývalo trefit Öztorunovi – 0:2. Domácí se mohli vrátit do zápasu, kdy po chybě ujížděli tři na brankáře, ale ani z této situace nebyli schopni vstřelit kýženou branku. Místo toho přišla další branka, kdy se puk pohyboval v brankovišti a nejlépe se zorientoval Charvát, který jej doklepl – 0:3. Po třetí brance už byla znát určitá rezignace domácí snahy a třetina se spíše dohrávala. Dvě minuty před první sirénou navíc přišel i čtvrtý gól, kdy Charvát dostal nadvakrát puk za Horákovou – 0:4.

Ve druhé části pokračovalo představení z konce první a hosté byli aktivnější. Po třech minutách se navíc dočkali i páté branky, kdy se z levého kruhu trefil Prchal a s domácími bylo ještě hůř – 0:5. V dalších minutách se ale šance střídaly na obou stranách. Dobré zákroky předvedli oba brankáři a drželi tak stejný stav. Především domácí už ale z řady neproměněných šancí byli hodně frustrovaní. V závaru neuspěl se dvěma tvrdými střelami ani Fiala a už to vypadalo, že domácím ani jediný úspěch není souzen.

Do toho navíc přišla i šestá branka za zády domácí brankářky, kdy únik po levé straně zakončil Öztorun a kotouč se dostal skulinou na přední tyči až do branky – 0:6. Pak si znovu vyměnili perfektní zákroky i se svým kolegou, kdy zlikvidovali samostatné úniky. Domácí v tu dobu byli aktivnější, jenže i posedmé se puk objevil v jejich brance. Střela Öztoruna se odrazila od tyče tak nešťastně, že si ji brankářka srazila zády do branky – 0:7. Závěrečná dvouminutovka druhé části patřila přesilovce domácích, ale ani tu nedokázali využít a místo toho měli další dvě velké šance hosté.

Před poslední třetinou už bylo o vítězi rozhodnuto, ale domácí se chtěli dočkat alespoň nějakého zásahu. A ten přišel hned záhy. Na konci rychlé akce byl Kumstát, který po Fialově pasu prolomil domácí bídu v koncovce – 1:7. Jen půl minuty navíc domácí potřebovali, aby přidali i druhou branku. Nahození od mantinelu tečoval před brankou Vitásek a zdařilo se mu to přímo pod víko – 2:7. Eskáčko tak najednou opět ožilo, k čemuž mu dvě branky velmi pomohly, ale v dalších minutách a šancích už opět vše likvidoval brankář hostů. Vše zlomilo první vyloučení na domácí straně, po kterém opět převzala iniciativu Břeclav. Utkání už se pak spíše jen dohrávalo.

V poslední pětiminutovce navíc ještě přišly další dvě branky do sítě domácího celku. Nejprve se prosadil Kaňa, jenž byl posledním, kdo tečoval puk na cestě za záda brankářky – 2:8. Za další minutu pak uzavřel skóre utkání Lorenc, který využil přihrávku Charváta před odkrytou část branky – 2:9. Poslední minuty dohrála Břeclav v přesilovce a mohla slavit výhru i upevnění druhé pozice. Prostějov doplatil na špatnou koncovku i hrubky v obraně.

 

Soutěž 9. tříd skupina o umístění „18“ – 8. kolo

SK Prostějov 1913 – HC Lvi Břeclav

2:9 (0:4, 0:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 41. Kumstát (Fiala), 42. Vitásek (Lipovský) – 9. Öztorun (Charvát), 12. Öztorun (Kaňa, Charvát), 15. Charvát, 18. Charvát (Öztorun), 23. V. Prchal (Jedlička), 29. Öztorun (Veselský), 37. Öztorun (Illý), 55. Kaňa (Öztorun, Illý), 56. Lorenc (Charvát, Kočica). Rozhodčí: Cik – Mojžíšek, Hozman. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

Sestava Prostějova: Horáková – Hozman, Fröml, Podroužek, Vrba, Lipovský – Fiala, Zelinka, Kumstát, Rais, Vitásek, Klíma, Kasal, Klusák. Trenér: Adam Wind.

Sestava Břeclavi: Haronik (Tetůr) – Osička, Jedlička, Veselský, Kaňa – Bošek, Slovák, Öztorun, Švandelka, V. Prchal, J. Prchal, Lorenc, Kočica, Illý, Hrabě, Helešic, Charvát. Trenér: Martin Půček.

 

Regionální liga juniorů skupina „9“

- 15. kolo

SK Prostějov 1913 – HC Bobři Valašské Meziříčí

5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Svoboda (Tománek), 15. Svoboda (Tábor, Tománek), 27. Svoboda (Tománek, Tábor), 32. Tománek (Tábor, Pospíšil), 45. Šenk (Miškovský) – 6. Stupka (Siner, Hrdý), 8. Siner (Kubín, Páže), 57. Raušer (Šedlbauer, Siner). Rozhodčí: Doležel – Kašík, Hozman. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0.

Sestava Prostějova: Přecechtěl – Zatloukal, Unzeitig, Svoboda, Beneš, Polýnek, Pospíšil – Masare, Šenk, Svoboda, Škorpíková, Miškovský, Tábor, Šindler, Kudláček, Novák, Tománek. Trenér: Michal Janeček.

Sestava Valašského Meziříčí: Růžička – Páže, Šedlbauer, Holík, Sviták, Kubín – Omelka, Budín, Raušer, Stupka, Klein, Javorský, Hrdý, Siner, Capil. Trenér: Josef Doboš.

16. kolo

SK Prostějov 1913 – HC Orli Znojmo

2:6 (1:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 16. Šenk (Masare), 50. Veselý (Miškovský) – 4. Kalčík (Konečný), 20. Barták (Částek, Kotrba), 31. Hudeček (Kalčík), 39. Kotrba (Částek), 46. Míča (Konečný), 56. Částek (Kotrba). Rozhodčí: Kašík – Hozman, Skokánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0.

Sestava Prostějova: Dubský (Přecechtěl) – Nášel, Veselý, Unzeitig, Beneš, Polýnek, Kubík – Masare, Šenk, Svoboda, Škorpíková, Miškovský, Tábor, Šindler, Kudláček, Novák, Tománek. Trenér: Michal Janeček.

Sestava Znojma: Věrný – Kosík, Marek, Smolka, Hlávka, Konečný, Walla, Kukla – Částek, Hudeček, Langmann, Barták, Pozděna, Kalčík, Nečas, Kotrba, Míča. Trenér: Tomáš Jakeš.

Regionální liga dorostu skupina „9“ – 14. kolo

HC Spartak Uherský Brod – SK Prostějov 1913

4:3 (0:2, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 47. Plšek (Horenský), 54. Diviš (Surý), 57. Dostalík (Fikes), 60. Diviš (Plšek, Hořenský) – 11. Kubík (Pippal), 12. Řepa (Kubík), 45. Pippal (Kasal). Rozhodčí: Šiška – Žák, Brablenec. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0.

Sestava Uherského Brodu: Kamenář – Horenský, Obadal, Brulík, Fikes, Diviš, Šiška – Plšek, Šín, Beran, Holík, Salinger, Surý, Honza, Horenský, Dostalík. Trenér: Zbyněk Kůdela.

Sestava Prostějova: Rychlý – Řepa, Palánek, Kaláb, Zatloukal, Kasal, Kopecký, Kubík – Mlčoch, Pekr, Pítr, Špunar, Pippal, Hozman, Hejcman, Kutmon, Mojžíšek, Tsubera. Trenér: Pavel Musil.

Liga starších žáků skupina „25“ – 17. kolo

HC Uničov – SK Prostějov 1913

0:24 (0:6, 0:9, 0:9)

Branky a nahrávky: 6. Procházka (Kucián), 6. Dvořák (Ožvoldík), 9. Danko (Kucián), 9. Dvořák (Mudrla), 11. Procházka (Ožvoldík), 12. Danko (Kucián), 21. Procházka (Frelich), 23. Šoustal (Mudrla), 26. Kucián (Mouka), 27. Mudrla (Kucián, Mouka), 28. Frelich (Táborová), 29. Kucián (Grygárek), 29. Šoustal (Mudrla), 31. Frelich (Procházka), 32. Kucián, 42. Ožvoldík (Grygárek), 47. Grygárek (Danko), 55. Alexa (Danko), 55. Frelich (Ožvoldík), 55. Ožvoldík (Grygárek, Danko), 57. Procházka (Florýková), 58. Procházka (Florýková), 59. Danko (Grygárek), 59. Danko (Grygárek, Táborová). Rozhodčí: Klíč – Gerhát, Holada. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1.

Sestava Uničova: Muller (Stanislav) – Skopal, Bartoněk, Malinka, Kopecký, Čtvrtlík, Růžička, Provaz, Móler, Langer, Navrátil, Sedláček, Giesel, Šenk, Salaj. Trenér: Ondřej Kavulič.

Sestava Prostějova: Micka – Mouka, Ožvoldík, Kapec, Alexa, Táborová – Florýková, Mudrla, Kucián, Danko, Šoustal, Procházka, Grygárek, Frelich, Dvořák. Trenér: Pavel Musil.

Liga mladších žáků skupina „7“ – 12. kolo

SK Prostějov 1913 – HK MD Šumperk

4:3 (0:0, 3:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Kadlčík (Musil), 33. Musil, 40. Komárek (Všetička), 41. Musil – 28. Zapletal, 38. Sváda, 39. Zapletal. Rozhodčí: Kasal, Kroupa. Vyloučení: 2:2. Bez využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

Sestava Prostějova: Kuba – Krištofík – Vybíhal, Kadlčík, Řezníček, Všetička, Musil, Radkovič, Podroužek, Komárek, Šelesták. Trenér: Václav Meidl.

Sestava Šumperka: Žovinec – Augustin, Krobot, Šimek – Pudil, Horký, Petržela, Sváda, Florýk, Zapletal, Veselá, Holátko, Rutarová, Matura. Trenér: Radek Kučera.

Liga mladších žáků skupina „21“ – 12. kolo

HC Zubr Přerov – SK Prostějov 1913

9:9 (2:3, 5:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 20. Kuchta (Rác), 20. Pospíšil, 21. Kuchta (Kučera), 24. Pospíšil (Bubeník), 25. Černý, 33. Pospíšil (Bubeník, Rác), 37. Kučera (Tomaník), 44. Kuchta, 56. Pospíšil – 6. Horák (Krajíček), 14. Krajíček (Horák), 18. Krajíček, 31. Krajíček, 39. Krajíček, 42. Marek, 46. Huljar (Růžička), 52. Duba, 58. Růžička. Rozhodčí: Navrátil, Kolařík. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Oslabení: 0:0.

Sestava Přerova: Strejček (Kotouček) – Hambálek, Bubeník, Kučera, Švára, Konečný, Černý, Chodil, Kuchta, Pospíšil, Tomaník, Drabina, Ševčík, Špunar, Rác. Trenér: Martin Vojtek.

Sestava Prostějova: Klimešová (Oulehla) – Mudrla, Randus, Marek, Kovář, Vitásková, Štecová, Tichý, Růžička, Horák, Krajíček, Huljar, Blatný, Duba, Kozár. Trenér: Martin Pěcha.

 

Regionální liga juniorů skupina „9“

1. SK H. Slavia Třebíč      13          13          0             0             0             76:18     39

2. HCM Warriors Brno   14          10          0             0             4             76:41     30

3. HK Kroměříž   14          7             0             1             6             50:45     22

4. HC Orli Znojmo – mládež         13          6             0             0             7             44:46     18

5. SK Prostějov 1913      14          5             0             0             9             44:61     15

6. HC Lvi Břeclav              12          4             0             1             7             45:52     13

7. HHK Velké Meziříčí     12          1             0             1             10          27:66     4

Regionální liga dorostu skupina „9“

1. Tigers Zlín       14          12          1             0             1             110:28  38

2. SHKM Hodonín            14          10          0             0             4             70:57     30

3. HC Uherský Brod        14          7             1             1             5             75:50     24

4. SK Prostějov 1913      14          7             0             2             5             75:48     23

5. HK Kroměříž   14          6             2             1             5             77:46     23

6. HC Černí vlci  14          6             1             1             6             58:56     21

7. HC Bobři Val. Meziříčí               14          2             0             0             12          39:121  6

8. HC Brumov-Bylnice     14          1             0             0             13          30:128  3

Soutěž 9. tříd skupina o umístění „18“

1. Zlín    7             7             0             0             0             59:10     21         

2. Břeclav            7             6             0             0             1             51:22     18         

3. Prostějov       7             3             0             0             4             30:55     9            

4. Třebíč              7             2             1             0             4             36:34     8            

5. Technika Brno             7             2             0             2             3             27:33     8            

6. Kroměříž         7             2             1             0             4             18:34     8            

7. Hodonín          0             0             0             0             0             0:0         0            

8. Uh. Hradiště  6             0             0             0             6             11:44     0            

Regionální liga starších žáků skupina „25“

1. HC Olomouc  15          14          0             1             105:48  28

2. HC Černí vlci  15          11          0             4             112:95  22

3. Uničov            16          10          1             5             113:87  21

4. Kopřivnice      15          8             0             7             149:119               16

5. Přerov             15          7             0             8             103:82  14

6. Nový Jičín       15          6             1             8             111:120               13

7. Šumperk         15          5             1             9             94:135  11

8. SK Prostějov 1913      15          5             0             10          129:108               10

9. Opava             15          0             1             14          45:167  1

Liga mladších žáků skupina „7“

1. Uherské Hradiště        12          10          0             2             81:49     20

2. Přerov             11          6             2             3             68:56     14

3. SK Prostějov 1913      12          6             0             6             70:74     12

4. Olomouc        10          5             1             4             66:58     11

5. Zlín    12          5             1             6             75:79     11

6. Šumperk         12          3             3             6             75:71     9

7. Valašský hokejový klub            12          4             0             8             76:99     8

8. HK Kroměříž   11          3             1             7             42:67     7

Liga mladších žáků skupina „21“

1. Olomouc        10          10          0             0             113:29  20

2. Přerov             10          7             1             2             87:75     15

3. Opava             10          5             1             4             95:77     11

4. SK Prostějov 1913      11          4             2             5             91:79     10

5. Horní Benešov             11          5             0             6             85:99     10

6. Uničov            10          2             0             8             55:96     4

7. Šumperk         10          1             0             9             45:116  2