Dva dny po vždy vyhecovaném derby s Olomoucí absolvují prostějovské volejbalistky jiný hanácký střet na domácí půdě proti dalšímu soupeři ze stejného kraje.

V tomhle případě by mohlo jít o potenciálně mnohem klidnější souboj, neboť v sobotu 25. února od 17.00 hodin k němu nastoupí Šternberk. Hraje se tradičně v Národním sportovním centru PV.

Před utkáním 28. kola UNIQA extraligy platí, že vékáčko Sokolky porazilo v obou vzájemných duelech dosavadního průběhu sezóny. Na vlastní palubovce však momentálně nejslabší celek soutěže dost vzdoroval, než koncem října podlehl 1:3 (-23, -22, 23, -20). Odveta mezi Vánocemi a Novým rokem byla již mnohem víc v režii favorita, který od druhé sady jednoznačně dominoval vstříc triumfu 3:0 (20, 11, 12).

Šternberské družstvo zatím nedokázalo ani jednou vyhrát (s výjimkou kontumačního výsledku 3:0 proti Dnipru), jen třikrát bodovalo za nejtěsnější porážky 2:3. Proto logicky okupuje poslední místo tabulky s devítibodovou ztrátou na předposlední Přerov a s ještě výrazně větším mankem na výše postavené kolektivy držící pozice pro play off. Do něj tedy TJ rozhodně nepostoupí, naopak mu vážně hrozí baráž o záchranu.

Aby se jí zkusil vyhnout, přivedlo vedení hanáckého klubu dvě zámořské posily. Nejprve brazilskou blokařku Kaoane Loch (premiérově nastoupila už minule v Prostějově), poté americkou smečařku Calley Heilborn. Kromě toho má kouč Jan Drešl například k dispozici hned tři Ukrajinky (Polina Kochetkova, Yana Piantkovska, Inna Denina), talentované sestry Nikolu + Zuzanu Látalovy či novou nahrávačku Annu Přibylovou.

„Pro taková utkání s papírově slabšími soupeři bývá vždy nejdůležitější jedna věc: nepodcenit to. V opačném případě nemusí vyjít začátek, protivník se chytí a pak z toho někdy je zbytečné trápení, v krajním případě i bodová ztráta. Věřím, že nic takového v pátek nepřipustíme. Pokud holky budou mít správný přístup, neztratí koncentraci a odvedou dobrý výkon, tak bychom měli jistě zvítězit,“ očekává hlavní trenér VK Miroslav Čada.