Fotbalisté Kostelce na Hané prožívají aktuálně povedené období. V sezóně 2021/2022 postoupili ze druhého místa postoupil do krajského přeboru a ani v něm si nevedou špatně, když patří k týmům v širší špičce tabulky. Jak probíhala jejich zimní příprava? A jaké jsou nedaleko od Prostějov ambice?

 

„Příprava u nás proběhla dle standardních norem kosteleckých hráčů,“ usmál se Lubomír Keluc, kouč kosteleckých fotbalistů. „Kdo mohl, přišel, komu zavelely pracovní povinnosti, ten ne. Někdo měl docházku vynikající, někdo horší, někdo bohužel. To je ale asi všude,“ konstatoval lodivod. „V globálu ale spokojený jsem, kromě Šumperka, kde zasáhlo počasí, se podařilo odehrát všechna přípravná utkání.“.

Večerníku se zajímal, co se povedlo během zimní přípravy změnit nebo zlepšit na hře? „Spíš bych řekl, že změnou bude příchod nových kluků. Dají tomu jiný náboj. Vždycky jsme hrávali na Preislera se Skalníkem a čekali. Nyní budeme mít více možností,“ plánuje Keluc s tím, že nově by měli přibýt bratři Škrabalové a také Karel Fajstl, který plnil roli univerzála v Plumlově. „Pro soupeře nebudeme tak čitelní. Ne jako teď, že si řeknou: ‚Mají tam zas ty dva‘. Proto věřím, že noví hráči přinesou oživení hry,“ uvedl kouč.

Podělil se rovněž o to, kam by rád hru ještě posunul. „Samozřejmě bychom rádi hráli kombinačně, dostávali soupeře pod tlak a získávali balóny na soupeřově polovině. Ale tím, že tréninková morálka není taková, abychom se připravovali všichni třikrát za týden, a ne taková, jak bych si představoval, myslím si tedy, že budeme hrát podobně,“ konstatoval Lubomír Keluc.

Kostelec mohl sázet na dobrou obranu¨, někdy se ale v koncovce trochu trápil. „Chtěl bych, abychom hru zrychlili. To bych chtěl po hráčích určitě. Zrychlit hru a vytvářet si více brankových příležitostí než doteď,“ uvedl trenér kosteleckých fotbalistů.

A jak hodnotí mužstvo krátce před začátkem fotbalového jara? „Zásadní změny potřeba nejsou. Nejsme extrémně ambiciózní mužstvo a nespěcháme někam. Máme to postavené na bázi mladých kluků, kteří do budoucna ukážou svou kvalitu nebo se následně prodají sami,“ uzavřel Lubomír Keluc.

 

Šestnáctý díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA vám přináší kompletní losy všech soutěží Olomouckého KFS i Přeboru OFS Prostějov. Vše najdete v tištěném vydání Večerníku, které vyšlo v pondělí 20. března