Jestřábí hnízdo se v příští sezóně bude muset obejít bez dvou mladíků, kteří zde v dohrané sezóně hostovali z Plzně. Zpátky na západ Čech míří jak obránce Daniel Malák, tak útočník Filip Jansa. Oba dvacetiletí hráči ukázali svůj potenciál a patřili mezi stálé členy sestavy Jestřábů. Teď budou bojovat o své místo v extralize. Otázkou pak nadále zůstává, jak to bude s útočníkem Janem Slaninou, o jehož kauze Večerník nedávno informoval-.

Daniel Malák je odchovancem plzeňského klubu, jehož mládež patří mezi nejlepší v republice. V ročníku 2021/2022 byl kapitánem juniorky, která ovládla extraligu, a před letošní sezónou jej vedení klubu poslalo na rok do Prostějova, kde měl předvést své kvality. Malák patřil mezi stabilní členy kádru a v 54 zápasech si připsal 11 bodů. Teď se vrací do svého mateřského klubu, za nějž v sezóně stihl odehrát čtyři duely. Nyní by se měl porvat o stálé místo v kádru.

Druhý odchod z Prostějova do Plzně představuje stejně starý útočník Filip Jansa, který hokejově vyrůstal v Letňanech a Liberci. Talentovaný mladík měl za sebou už řadu utkání za Benátky nad Jizerou a letos poprvé odehrál kompletní sezónu mezi muži v barvách Jestřábů. Počínal si velmi dobře, v 56 zápasech zaznamenal hned 31 bodů. Patřil tak mezi nejproduktivnější hráče týmu a Plzeň věří, že na své výkony dokáže navázat i v extralize, kam by společně s Malákem měl přinést dravost.