Poslední víkend před vánočními svátky se setkaly dorostenecké celky, které změřily své síly v rámci halového turnaje. Toho se zhostily domácí Němčice nad Hanou v moderní sportovní hale Suprovka. Během celého dopoledne byla k vidění řada velmi dobrých výkonů a sportovní zápolení si užilo všech šest týmů. Z dosažených výsledků se dlouho nevědělo, kdo bude nakonec slavit vítězství. Vše ale vyústilo tak, že o primátu rozhodlo poslední utkání celého turnaje. Nakonec tak vítězství zamířilo do Křenovic.

Šestice přihlášených celků se tak nijak nerozdělovala a hrálo se systémem každý z každým, z čehož následně vzešla i konečná tabulka. Kromě domácího celku, který byl zastoupen hned dvakrát, protože se sloučený klub rozdělil na Němčice a Nezamyslice, dorazily i další dva celky z regionu, konkrétně šlo o Čechovice a spojený klub Otaslavic s Brodkem u Prostějova. Tyto kluby doplnil z Přerovska Dub nad Moravou a z Jihomoravského kraje Křenovice.

První utkání přišlo na řadu už v osm hodin a hrálo se na jeden poločas, který trval dvacet minut. Už první dvě kola ukázala, že v rámci turnaje může bodovat každý s každým a tabulka se tak může měnit až do závěrečného kola, což se nakonec potvrdilo. Skvěle začaly domácí Němčice, ale další dva zápasy prohrály. Čechovice měly naopak pomalejší rozjezd, ale postupně se zvedaly. Nebyl tak jediný tým, který by získal plný počet nebo vůbec nebodoval, což deklaruje, že se jednalo o skutečně vyrovnaná mužstva.

K vidění byla povšechně řada opravdu kvalitních výkonů, kde rozhodovaly drobné detaily. K tomu všemu je třeba vypíchnout i nejeden moment fair play, ze kterého by se mohly poučit starší kategorie.

Až poslední kolo rozhodlo o konečném pořadí a v případě jiných výsledků to mohlo vypadat zcela jinak. Poslední příčku nakonec obsadily domácí Nezamyslice, které získaly tři body za jednu výhru s konečným vítězem. Páté místo mířilo do Brodku/Otaslavic, kde ani výhra, dvě remízy a dvě porážky k lepšímu umístění nepomohly. Nejvíce zklamaným klubem po posledním utkání byly Čechovice, které v posledním duelu hrály o první místo, ale porážka znamenala, že skončily mimo první trojku. Bronz zamířil do domácích Němčic. Druhá příčka patřila Dubu a vítězství do Křenovic, které si ho zajistily v již zmíněném finálovém zápase. Při vyhlašování se ale dostalo na všechny a nechyběla ani individuální ocenění.

„Já jsem spokojený. Pevně věřím, že si to všichni užili, hlavně se nepřihodilo žádné zranění. Viděli jsme vskutku dobré zápasy se šesti kvalitními celky. Velké poděkování tak patří všem hráčům i trenérům. Zároveň ale musím poděkovat našim sponzorům, celému organizačnímu týmu za skvělou spolupráci, sudímu za všechny zvládnuté situace. Snad se tady brzy opět v rámci zimního období potkáme,“ prozradil hlavní organizátor akce Libor Mitana.

 

 

Výsledky:

Nezamyslice – Němčice 0:2, Čechovice – Otaslavice 0:0, Křenovice – Dub 2:1, Němčice – Čechovice 2:0, Křenovice – Nezamyslice 0:1, Otaslavice – Dub 0:2, Němčice – Křenovice 1:2, Dub – Čechovice 2:3, Nezamyslice – Otaslavice 1:5, Němčice – Dub 1:4, Otaslavice – Křenovice 2:2, Čechovice – Nezamyslice 2:1, Otaslavice – Němčice 1:2, Nezamyslice – Dub 1:8, Křenovice – Čechovice 1:0.

Konečná tabulka

                        Z          V          R          P          B         

1. Křenovice    5          3          1          1          10

2. Dub             5          3          0          2          9

3. Němčice      5          3          0          2          9

4. Čechovice   5          2          1          2          7

5. Otaslavice   5          1          2          2          5

6. Nezamyslice           5          1          0          4          3