Úvodní tréninky a také jeden přípravný zápas pod novým trenérem Michalem Peštou mají za sebou basketbalisté BK Olomoucko. Bývalý asistent a trenér mládežnických výběrů prostějovských Orlů začal pracovat na vylepšení dvanáctého místa v Kooperativa NBL po základní části soutěže.

Na převratné změny v sestavě není prostor, tým ve skupině A2 bude bojovat ve stejném složení. Trenér Pešta ale počítá s tím, že se upraví rozdělení minut jednotlivých hráčů. Lze předpokládat, že větší prostor dostanou talentovaní mladíci.

„Snaha zapojit více kluků je namístě. Počítám, že v mistrovských zápasech se objeví na palubovce maximální počet hráčů. Abychom tak byli schopni držet vysoké tempo hry od začátku do konce,“ plánuje Pešta.

Pod novým koučem hráči pracují na vylepšení defenzivy, která v první části sezóny často chybovala. Přesně podle staré basketbalové pravdy, že útoky vyhrávají zápasy, ale obrany tituly. „Pokud se zlepšíme pod vlastním košem, můžeme doufat, že se dostaneme k lepšímu postavení v tabulce,“ věří Pešta.

Jeho svěřenci v zápase proti Brnu inkasovali jednasedmdesát bodů, což je velice slušné číslo. Je ale třeba pamatovat na to, že soupeř přijel bez několika reprezentačních opor. „Přesto je to pro nás povzbuzení. Po některých změnách bylo pro hráče složité naskočit po týdnu do zápasu, přes porážku ale pozitivita převažovala. Hra byla rychlejší a obrana agresivnější,“ všiml si trenér Olomoucka.

Na vylepšení hry pod vlastním košem a zrychlení přechodu do útoku budou basketbalisté pracovat také v dalším týdnu, během něhož už budou myslet i na začátek druhé části sezóny. „Vše budeme směřovat k úvodnímu utkání skupiny A2, ve kterém chceme uspět. Vstup do nadstavby bude důležitý,“ uvědomuje si Pešta, jehož výběr přivítá v 1. kole nadstavbové části Kooperativa NBL Královské Sokoly z Hradce Králové. Pokud nedojde k termínové změně, bude se hrát v hale prostějovského Sportcentra DDM už tuto sobotu 27. února od 18.00 hodin.