Býval nejzářivější hvězdou zdejšího basketbalového týmu, zároveň jej však provázely kontroverze. Z Prostějova nakonec zcela neprofesionálně a bez rozloučení zmizel, následně se Adwin Javonte Douglas dokonce objevil v policejním pátrání. V něm už sice nefiguruje, v jeho případě však vše v pořádku určitě není.


Rok před svým loňským zmizením se 203 cm vysoký Američan stal nejužitečnějším hráčem Kooperativa NBL. Poslední zápas za BK Olomoucko sehrál loni 8. ledna. Následně beze slova vysvětlení tým opustil a od té doby se po něm doslova slehla zem. Zhruba před rokem se objevil v registru celostátně hledaných osob! O důvodech se pouze spekulovalo. Nejčastěji se hovořilo o tom, že jej policisté v Brně zastavili, jak řídí pod vlivem alkoholu. Vše nasvědčovalo tomu, že se tehdy osmadvacetiletý muž vrátil zpět do USA.
Aktuálně již Adwin Javonte Douglas v policejní databázi hledaných osob nefiguruje. Jeho problémy tím však neskončily. Nenajdete jej totiž ani na soupisce žádného klubu, a to nejen v české nejvyšší soutěži, ale ani nikde jinde na světě. Svědčí o tom fakt, že žádné jeho další angažmá neeviduje ani celosvětová databáze na internetovém serveru www.proballers.com. Definitivně se tak zařadil do celé plejády nesmírně talentovaných sportovců, kteří ovšem nedokázali ukočírovat svůj temperament a osobní život.