Výbornou formu před Wimbledonem naznačila Kateřina Siniaková na turnaji v Bad Homburgu. Po skvělých výkonech postoupila až do finále, v němž prohrála s Němkou Angelique Kerberovou. Se stejnou soupeřkou prohrála o kolo dříve také Petra Kvitová.

„Ve finále jsem nepodala nejlepší výkon, chyb na mé straně bylo hodně. Ovšem soupeřka je skvělá hráčka, odvrátila všechny mé šance. Celkově mám za sebou výtečný týden, musím na tom stavět a připravit se na další turnaj. Dlouho jsem nevyhrála čtyři zápasy za sebou, což mi dodalo sebevědomí. Vím, že moje hra je na vzestupu,“ prohlásila Siniaková.

Po třítýdenní zápasové pauze, během níž léčila natržený vaz v kotníku z Roland Garros, se na kurty vrátila Kvitová a otestovala svoji výkonnost. Zvládla dokonce dva zápasy v průběhu jediného dne. Čtvrtfinále a semifinále totiž byly kvůli předchozímu dešti odehrány v rozmezí několika hodin. „Hrát dva zápasy za sebou je nezvyklé a byl to zajímavý test. „Dobré znamení je, že kotník vydržel. To je nejlepší zpráva týdne,“ uvedla Kvitová.

Nedařilo se Karolíně Plíškové. Na trávě v Eastbourne strávila pouhé dvě hodiny, než vypadla s Italkou Giorgiovou ve třech setech. 

 

ŽENY

Bad Homburg – WTA Tour

Dvouhra – 1. Kolo: Kvitová (1) – Piterová (Polsko) 4:6, 6:1, 6:4; Siniaková  – Gračovová (Rusko) 6:3, 6:2. 2. kolo: Siniaková – Pegulaová (3-USA) 6:3, 5:7, 6:4; Kvitová – Liová (USA) 6:2, 6:7, 6:1. Čtvrtfinále: Siniaková – Siegemundová (8-Německo) 7:5, 6:4, Kvitová – Podoroská (5-Argentina) 6:3, 7:6. Semifinále: Siniaková (ČR) – Sorribesová (7-Španělsko) 6:2, 6:4, Kvitová – Kerberová (4-Německo) 6:3, 4:6, 6:7. Finále: Siniaková – Kerberová (Německo) 3:6, 2:6

Eastbourne – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Karolína Plíšková (5) – Giorgiová (Itálie) 6:2, 2:6, 2:6.