V rámci možností si volejbalistky VK Prostějov užily krásné Vánoce i veselého Silvestra s Novým rokem. A mezi těmito svátečními radovánkami musely znovu zapnout naplno po tréninkové stránce. Během soutěžního volna jim pokračovala společná příprava dalším blokem, tentokrát čtyřdenním od pondělí 27. do čtvrtka 30. ledna.

„Holky se vrátily z vánočního volna v pohodě, naskočení zpátky do zátěže proběhlo bez větších problémů,“ usmíval se hlavní kouč žen vékáčka Miroslav Čada. „První den po delším oddechu jsme raději začali trochu volněji, tempo i intenzita se však rychle zvyšovaly.“

Adekvátně vysoká náročnost tréninků se pak prolínala celým tímto přípravným úsekem. „Pracovali jsme jednofázově i dvoufázově, opět střídali herní náplň s kondiční včetně posilovny. Té už ale nebylo tolik jako předtím, zařazovali jsme o něco víc volejbalu. Další utkání se blíží,“ upozornil Čada.

Celý (realizační) tým během posledního dne před Vánocemi vystrašil moment, kdy nová posila Klára Faltínová dostala při blokování balónem bolestivě do palce, ten se jí vyvrátil a ona musela s rukou na rentgen do nemocnice. „Naštěstí se přes svátky vše uklidnilo, bolest ustoupila a nakonec tak nešlo o žádné větší zranění. Klára se hned od pondělka normálně zapojila do práce, trénovala naplno bez omezení,“ poskytl Čada jednu příznivou zprávu.

Ta druhá se týká univerzálky Michaely Beránkové, jež po nedávné operaci pochroumaného palce pravé ruky nadále přidává své zatížení. „Míša sundala dlahu, na přípravu si dává ortézu a s ní může dělat už skoro všechno. Uzdravuje se ještě rychleji, než jsme doufali,“ zaradoval se šéf lavičky.

Pokud se tedy nestane nic neblahého, Hanačky půjdou do druhé poloviny aktuální sezóny v kompletním složení i náležitě nachystané. „Děláme to tak, abychom hned do prvních utkání kalendářního roku 2022 šli v co nejlepší formě. Až vlastní zápasy však ukážou, nakolik se nám to podařilo,“ odtušil Miroslav Čada.

Po volném Silvestru i Novém roce teď již směřuje přípravu svěřenkyň od neděle 2. ledna k duelům Českého poháru v Olomouci (6. 1.) i UNIQA extraligy doma s Přerovem (8. 1.).