Vzhledem k už dříve oznámeným hráčským odchodům vznikla volejbalistkám VK Prostějov největší díra v sestavě pro příští sezónu 2023/2024 na postu libera. Žádný problém to však vůbec není, protože vedení semifinalisty uplynulého extraligového ročníku se podařilo získat opravdu výbornou posilu právě na tuto důležitou pozici.

 „Mohu oznámit, že na libero přivádíme špičkovou volejbalistku ze Slovenska, kterou je Michaela Pállová,“ prozradil generální manažer vékáčka Miroslav Čada. Až do loňska byla nová akvizice jedenáctinásobných mistryň ČR známa pod příjmením Španková, ovšem před rokem se vdala.

Každopádně se narodila 1. srpna 1999 v Liptovském Mikuláši, má tedy třiadvacet let. Měří 169 centimetrů, s volejbalem začínala ve VKM Piešťany (2010 až 2014), potom přestoupila do COP Nitra (2014 až 2016) a následně působila až dosud ve VP UKF Nitra s výjimkou jednoho ročníku, který strávila ve Strabag Bratislava (2018/19).

„Postupně se vypracovala v jednu z největších tahounek nitranského družstva, a navíc začala dost brzy nastupovat i za slovenskou reprezentaci žen, kde také patří k dlouhodobě stabilním členkám sestavy. Na svém postu je opravdu skvělou hráčkou,“ stručně Čada představil Pállovou.

Na nahrávce teď má prostějovský tým Simonu Bajusz, na univerzálu Karin Šunderlíkovou, na smeči Jéssicu Silva a Kláru Faltínovou, na bloku Veroniku Trnkovou a Raquel Löff, k těmto oporám samozřejmě další mladší plejerky. A vyřešen tedy je i čistě defenzivní post.

„Po konci Adély Stavinohové u nás jsme na libero potřebovali skutečně vynikající hráčku, jež bude splňovat vysoké parametry v obranných činnostech, tedy na přihrávce i při zákrocích v poli, potažmo v mezihře. Míša takové schopnosti má a jsme moc rádi, že k nám přichází,“ poznamenal Čada.

Díky společnému působení v národním výběru SR Pálovou důkladně zná rovněž nový hlavní kouč VK Michal Matušov.